Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
blackfriday
oferta
telefon
Limitele Comisiei Federale de Comunicații permit, potrivit unui raport al Chicago Tribune.

Oamenii de știință și consumatorii au arătat o îngrijorare din ce în ce mai mare cu privire la faptul că radiațiile de frecvență radio de pe dispozitivele noastre pot avea efecte adverse asupra sănătății umane, în special cu 5G rulare pe tot globul. Noul raport demonstrează că modelele de telefoane mai vechi, care funcționează în benzile 3G și 4G, au potențialul de a depăși limitele sigure ale FCC până la cel mult cinci ori.

Producătorii de telefoane inteligente trebuie să respecte regulile FCC în ceea ce privește absorbția radiațiilor de frecvență radio de către organism. Măsura actuală folosită pentru a determina limita de siguranță este cunoscută sub denumirea de „rata specifică de absorbție” sau SAR, iar FCC a stabilit aceasta la 1,6 watt pe kilogram (1,6 W / kg), în medie peste 1 gram de țesut. FCC afirmă că această limită este “mult sub cea la care testele de laborator indică … pot apărea efecte adverse asupra sănătății.”

Pentru ca un telefon să primească aprobarea, FCC afirmă că orice dispozitiv nu va depăși niciodată nivelul SAR maxim, dar investigația Tribune arată o mână de modele mai vechi.

Ancheta Tribune a testat 11 modele diferite: Patru modele de iPhone (iPhone 7, 8, 8 Plus și X), trei Samsung Galaxys (S8, S9 și J3), trei Motorolas (e5, e5 Play și g6 Play) și un BLU Vivo 5 Mini. Telefoanele au fost testate de RF Exposure Lab, un laborator acreditat FCC din San Marcos, California. Anchetatorii au plasat telefoanele inteligente în 2, 5, 10 sau 15 milimetri dintr-un “corp simulat” – un amestec de zahăr, apă și sare – și au măsurat nivelurile de expunere cu o serie de sonde.

Rezultatele arată că nivelurile de absorbție a frecvențelor radio iPhone 7 s-au numărat printre cei mai răi infractori, cu un SAR de aproape două-patru ori mai mare decât limita de siguranță atunci când sunt testate la 2 mm de corp. Cele trei modele Samsung Galaxy au prezentat, de asemenea, o absorbție mai mare la aceeași distanță, Galaxy S8 depășind cu o citire de 8,22W / kg, de cinci ori mai mare decât standardul actual.

Raportul afirmă că FCC va efectua acum propriile teste în lunile următoare, dar au declarat pentru Tribune că testarea nu a fost „la fel de cuprinzătoare” ca cele depuse de obicei pentru rapoartele oficiale de conformitate.

Tribuna scrie că testul „a fost în esență un scenariu cel mai rău în ceea ce privește expunerea la radiații de frecvență radio”, consumatorii care nu experimentează nivelurile de expunere observate în timpul testării. Cu toate acestea, proprietarul laboratorului Jay Moulton a spus că acest tip de expunere „s-ar putea întâmpla în situații limitate”.

Unde ne lasă asta?

Nu există nicio modalitate de a ști dacă citirile din anchetă sunt corelate cu efectele adverse asupra sănătății umane. În prezent, nu există dovezi științifice puternice care să demonstreze că acest nivel de expunere este dăunător. Ancheta nu poate decât să arate că în aceste telefoane particulare nivelurile SAR depășesc limitele actuale ale FCC. Este o dimensiune mică a eșantionului.

Există unele sugestii că telefonul este mai aproape de corp, cu atât citirile sunt mai mari. Dar pentru un singur test, fiecare măsurătoare la 2 mm de corpul simulat a fost mai mare decât de la 5 sau 10 mm. Acest lucru ridică întrebări cu privire la distanța pe care producătorii o aleg înainte ca un telefon să ajungă pe piață.

FCC construiește, de asemenea, un „tampon” protector pentru limitele de expunere. Deși testele depășesc limita de siguranță actuală de 1,6 W / kg, efectele adverse sunt observate la niveluri de ordinul a 50 de ori mai mult decât standardul, conform FCC.

Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Maluma Review's Romania 2020 - 2023