Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
blackfriday
oferta
telefon

Istoricul și statisticile Black Friday

O privire înapoi la cum a început Black Friday, cum a devenit atât de popular și cât cheltuiesc cumpărătorii.

Ziua de Black Friday în România sau Vinerea Neagră este considerată ca fiind începutul perioadei de cumpărături asociată sărbătorilor de iarnă. Pentru comercianţi, aceasta este una dintre cele mai profitabile zile din an, deoarece acum se fac cele mai multe cumpărături.

Pentru milioane de oameni Black Friday este momentul să faci niște cumpărături serioase  inainte de Crăciun .
Black Friday este vineri după Ziua Recunoștinței și este una dintre cele mai importante zile de cumpărături ale anului în Statele Unite si nu numai, care se încadrează oriunde între 23 și 29 noiembrie. Deși nu este recunoscută ca o sărbătoare oficială din SUA in Romania mulți angajați isi i-au ziua liberă, cu excepția cei care lucrează cu amănuntul.

În ce oraș a apărut termenul pentru prima data termenul de Black Friday ?
Termenul „Black Friday” își are originea în Philadelphia SUA. În anii 1960, poliția din Philadelphia s-a prins de străzile congestionate, înfundată cu automobiliști și pietoni, numind-o „Black Friday”. În sens non-retail, descrie și o criză financiară din 1869: o catastrofă a pieței bursiere declanșată de aur. spectatori care au încercat și nu au reușit să colțeze piața aurului, determinând piața să se prăbușească și stocurile să se prăbușească.

În ultima perioadă, Black Friday se desfăşoară, din ce în ce mai des, în domeniul virtual. 

De ce se numește Black Friday?

Termenul de „Black Friday” (în sensul de vânzare cu amănuntul) a fost inventat în anii ’60 pentru a marca începutul sezonului de cumpărături de Crăciun. „Negru” se referă la magazinele care trec de la „roșu” la „negru”, atunci când înregistrările contabile erau ținute manual, iar cerneala roșie a indicat o pierdere, iar negrul un profit. 

De ce Black Friday a devenit atât de populară?

Pe măsură ce retailerii au început să își dea seama că pot atrage mulțimi mari prin reducerea prețurilor, Black Friday a devenit ziua pentru a face cumpărături, chiar mai bine decât vânzările de Crăciun din ultima clipă.
Ziua de Black Friday debutează, în general, de la primele ore ale dimineţii, când magazinele devin adevărate temple pentru clienţii care aşteaptă în faţa lor chiar şi câteva ore. Comercianţii invită oamenii să le treacă pragul, anunţându-i de ofertele disponibile cu mult timp înainte ca vinerea reducerilor să înceapă. În toată acestă perioadă, clienţii sunt informaţi prin reclame de produsele puse la vânzare şi li se oferă cupoane sau tichete de reducere. Cele mai cumpărate pentru articole sunt electronice și jucării populare, deoarece acestea pot fi cele mai drastice reduceri. Cu toate acestea, prețurile sunt reduse pe toate, de la mobilierul de casă la îmbrăcăminte.

 

Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Maluma Review's Romania 2020