Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
blackfriday
oferta
telefon

Elon Musk trimite oameni în spațiu pentru prima dată

marți, mai 26th, 2020 103 Facebook Twitter

Nota: . Votat de ori.

SpaceX
Elon Musk trimite oameni în spațiu pentru prima dată: unde poți vedea live lansarea rachetei SpaceX
Image: © SpaceX
Echipa Maluma petrece multe ore testand si cercetand piata pentru tine. Dorim sa iti oferim cel mai bun produs, fiecare dintre produsele de mai jos sunt atent selectionate de catre echipa noastra. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Doi astronauți NASA vor călători cu un Falcon 9 până la Stația Spațială Internațională.

O noua eră a mișcării spațiale umane va începe ca astronauții americani să lanseze din nou pe o rachetă americană de pe pământ american către Stația Spațială Internațională, în cadrul programului comercial al echipajelor NASA.

Space X

Astronauții NASA Robert Behnken și Douglas Hurley vor zbura pe navele spațiale Crew Dragon ale SpaceX, ridicându-se pe o rachetă Falcon 9 la 16:33 p.m. EDT 27 mai, de la Complexul de lansare 39A din Florida, pentru o ședere prelungită la stația spațială pentru misiunea Demo-2. Durata specifică a misiunii urmează a fi determinată.

Ca test final de zbor pentru SpaceX, această misiune va valida sistemul de transport al echipajului companiei, inclusiv capacitatea de lansare, rachetă, nave spațiale și capacitățile operaționale. Aceasta va fi și prima dată când astronauții NASA vor testa sistemele de nave spațiale pe orbită.

Misiunea este nouă și pentru NASA. E pentru prima dată când agenția spațială americană folosește o navă comercială, furnizată de SpaceX, pentru a trimite astronauți în spațiu. Până acum, navele spațiale ale companiei au mai fost folosite de NASA doar pentru a transporta echipamente către ISS.

Behnken va fi comandantul operațiunilor comune pentru misiune, responsabil pentru activități precum întâlnirea, andocarea și dezactivarea, precum și activitățile Demo-2 în timp ce nava spațială este fixată în stația spațială. A fost selectat ca astronaut NASA în 2000 și a finalizat două zboruri navetă spațială. Behnken a zburat STS-123 în martie 2008 și STS-130 în februarie 2010, și a efectuat trei trotuare spațiale în fiecare misiune. Născut în St. Anne, Missouri, a obținut diplomele de licență în fizică și inginerie mecanică de la Universitatea Washington și a obținut un master și un doctorat în inginerie mecanică de la Institutul de Tehnologie din California. Înainte de a se alătura NASA, Behnken a fost un inginer de testare a zborurilor cu Forța Aeriană a Statelor Unite.

 

Hurley va fi comandantul navei spațiale pentru Demo-2, responsabil pentru activități precum lansarea, aterizarea și recuperarea. A fost selectat ca astronaut în anul 2000 și a finalizat două fluxuri spațiale. Hurley a servit ca pilot și operator de robotică principală atât pentru STS-127 în iulie 2009, cât și pentru STS-135, ultima misiune de naveta spațială, în iulie 2011. Nativul din New York s-a născut în Endicott, dar îl consideră pe Apalachin orașul natal. Deține un licențiat în științe în inginerie civilă la Universitatea Tulane din Louisiana și a absolvit Școala de Pilot Test Naval din SUA din Maryland.

Înainte de a se alătura NASA, a fost pilot de luptă și pilot de testare în Corpul marin al Statelor Unite.

 

 

Ridicându-se de la Launch Pad 39A deasupra unei rachete Falcon 9 special instrumentate, Crew Dragon își va accelera cei doi pasageri până la aproximativ 17.000 km / h și o va pune pe un traseu de interceptare cu Stația Spațială Internațională. Odată ajunși pe orbită, echipajul și controlul misiunii SpaceX vor verifica funcționarea navei spațiale așa cum intenționează prin testarea sistemului de control de mediu, a afișajelor și a sistemului de control și a propulsorilor de manevră, printre altele. În aproximativ 24 de ore, Dragonul de echipaj va fi în poziția de a se întâlni și de a se agăța cu stația spațială. Nava spațială este proiectată să facă acest lucru în mod autonom, dar astronauții la bordul navei spațiale, iar stația va monitoriza cu atenție abordarea și andocarea și poate prelua controlul navei spațiale, dacă este necesar.

 

După ce s-au conectat cu succes, Behnken și Hurley vor fi primiți la bordul stației și vor deveni membri ai echipajului Expediției 63. Aceștia vor efectua teste pe Dragonul de echipaj, pe lângă efectuarea de cercetări și alte sarcini cu echipajul stației spațiale.

Deși Dragonul de echipaj folosit pentru acest test de zbor poate rămâne pe orbită aproximativ 110 zile, durata misiunii specifice va fi determinată o dată pe stație, pe baza pregătirii următoarei lansări a echipajului comercial. Nava spațială operațională Crew Dragon va putea să rămână pe orbită timp de cel puțin 210 zile ca cerință NASA.

După încheierea misiunii, Dragonul de echipaj se va dezlipi în mod autonom cu cei doi astronauți la bord, va pleca din stația spațială și va reintra în atmosfera Pământului. Odată cu stropirea de pe coasta Atlanticului din Florida, echipajul va fi ridicat pe mare de către vasul de recuperare Go Navigator al SpaceX și se va întoarce la Cape Canaveral.

 

Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Maluma Review's Romania 2020 - 2023