Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
blackfriday
oferta
telefon
NASA a surprins cum un satelit cum o gaură neagră înghite o stea

Acesta este unul dintre cele mai violente evenimente suprinse vreodata, NASA a surprins pentru prima data de la inceput pana la sfarsit procesul prin care o gaura neagra inghite o stea din Univers, imaginile sunt spectaculoase.

Cercetătorii au publicat joi rezultatele evenimentului în Jurnalul Astrofizic. Oamenii de știință au folosit o rețea internațională de 20 de telescoape robotizate numite ASAS-SN (All-Sky Automated Survey for Supernovae) pentru a detecta evenimentul de întrerupere a mareei în ianuarie, înainte de a se îndrepta spre TESS, care a surprins începutul expunerii cosmice.

Folosind zonele sale permanente de vizionare, TESS a putut urmări steaua suptă în gaura neagră și să adune datele necesare folosite pentru a studia evenimentul. NASA a lansat un videoclip animat care ilustrează fenomenul cataclismic.

Nasa suprinde o gaura neagra cum inghite o stea

Evenimentele de întrerupere a mareei sunt rare și stelele trebuie să fie foarte aproape de o gaură neagră pentru a crea una. Cercetătorii au spus că acest tip de eveniment cosmic se întâmplă o dată la 10.000 până la 100.000 de ani într-o galaxie de dimensiunea Căii Lactee. Cu toate acestea, din moment ce există miliarde de galaxii în univers, oamenii de știință au putut observa de-a lungul anilor aproximativ 40 de perturbări ale mareei. Cu toate acestea, încă sunt foarte greu de accesat.

„Imaginează-ți că stai deasupra unui zgârie-nori din centrul orașului și arunci o marmură de pe vârf și încerci să o faci să coboare o gaură dintr-o capacă de gaură”, a spus Kochanek. „Este mai greu decât atât”.

Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Maluma Review's Romania 2020 - 2023