Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
blackfriday
oferta
telefon

Cum se curata hota din bucatarie

luni, iulie 18th, 2022 113 Facebook Twitter

Nota: . Votat de ori.

Cum se curata o hota
O hotă este unul dintre acele aparate care stau în bucătăria dvs. fără să vă gândiți sau să acționați prea mult. Și, sigur, poate îți folosești hota din când în când.
Echipa Maluma petrece multe ore testand si cercetand piata pentru tine. Dorim sa iti oferim cel mai bun produs, fiecare dintre produsele de mai jos sunt atent selectionate de catre echipa noastra. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

O hotă este unul dintre acele aparate care stau în bucătăria dvs. fără să vă gândiți sau să acționați prea mult. Și, sigur, poate îți folosești hota din când în când. Dar, știai că are de fapt o muncă mai importantă în bucătăria ta decât îți dai seama?

Indiferent dacă îți dai seama sau nu, atunci când gătești, vaporii și tot ceea ce se eliberează pot conține particule dăunătoare, toxice. În loc să le lași să atârne pentru ca tu să respiri, hota ta aspiră aerul murdar, îl filtrează și recirculează aerul curat înapoi în bucătărie.

Și, credeți sau nu, nu doar toxinele sunt îndepărtate, ci și căldura, aburul și mirosurile. Nimănui nu-i place o bucătărie fierbinte și aburoasă acoperită cu mirosuri de somon pe care tocmai l-ai mâncat. Somonul poate avea un gust delicios, dar a-l mirosi este o altă poveste. Folosirea hotei dvs. va elimina mirosurile și căldura, ajutând sistemul de răcire al casei dvs. să funcționeze mult mai eficient.

Scoateți filtrele de pe hota
Primul pas pe care ar trebui să-l faceți atunci când vă curățați hota este să vă îndepărtați filtrele. Acestea sunt, desigur, partea principală a hotei care face treaba. Eliminarea acestora vă va oferi posibilitatea de a vedea cu ce lucrați.

Filtrele vor varia pentru fiecare hotă. Cu toate acestea, de obicei ies sau alunecă afară. Pe alții poate fi necesar să le împingeți și să alunecați. Unele vor avea mânere, altele nu. Unele vor avea cleme de tragere, altele nu. Unele pot avea chiar și instrucțiuni de bază imprimate pe hota. Priviți cu atenție filtrul de pe partea inferioară a hotei pentru a determina cum să le scoateți. Dacă este necesar, consultați manualul de utilizare.

Umpleți chiuveta cu apă fierbinte
Cu cât mai fierbinte, cu atât mai bine, în acest caz, așa că fierbeți puțină apă dacă este necesar. La urma urmei, vorbim despre îndepărtarea grăsimilor urâte și a altor particule alimentare în aer care au fost atașate pentru perioade lungi de timp. Veți scufunda filtrele în apă, așa că asigurați-vă că aveți suficient. Dacă spațiul nu permite acest lucru, luați în considerare utilizarea unei găleți sau, altfel, curățați jumătate din filtru odată, răsturnând-o.

Cum se curata hota din bucatarie


La apa fierbinte, veți dori să adăugați săpun de vase și bicarbonat de sodiu
Sunteți liber să alegeți săpunul de vase la alegere, dar Dawn este o marcă puternică care luptă împotriva grăsimilor, care funcționează bine.

Folosiți suficient săpun pentru ca apa să devină săpunoasă. Apoi adăugați aproximativ ¼ până la ½ cană de bicarbonat de sodiu. Amesteca bine.

Cum curățăm filtrele metalice de la hotă în doar 5 MINUTE!

 

Puneți filtrele în apă.
În mod ideal, doriți să se potrivească până la capăt, dar acest lucru nu este întotdeauna realizabil. Dacă nu puteți, puneți-le sub apă cât mai mult posibil. După ce ați terminat toți pașii, urmați din nou pașii pentru celelalte porțiuni de filtru care nu au fost curățate prima dată.

Înmuiați filtrele timp de zece până la douăsprezece minute
Nu deveni nerăbdător. Nu scoateți filtrele pentru a le privi. Doar lăsați-le în pace, permițându-le să se înmoaie și să slăbească resturile și grăsimea de pe filtre.

Rețineți că acesta este momentul pentru curățarea de rutină. Dacă nu ați curățat filtrele hotei de mult timp – sau dacă nu le-ați curățat niciodată – atunci poate fi necesar să lăsați filtrele la macerat pentru o perioadă lungă de timp. Dacă este necesar, adăugați apă fierbinte suplimentară dacă începe să se răcească.

Spălați filtrele
Acum că ai lăsat filtrele murdare să se înmoaie în apa fierbinte cu săpun de vase și bicarbonat de sodiu, este timpul să le dai un scrub bun. Ar trebui să fie un proces destul de ușor, deoarece slăbirea care are loc în face cea mai mare parte a muncii grele.

Clătiți și uscați filtrele.
Când ai terminat cu spălarea și crezi că sunt la fel de curate pe cât le vei putea obține, apoi pornește apa și clătește filtrele. Uscați ușor filtrele cu o cârpă moale.

Reinstalați filtrele
La fel cum le-ați dat jos, trebuie să vă înlocuiți filtrele. Trebuie să vă asigurați că sunt așezate corect la locul lor, astfel încât să poată lucra așa cum ar trebui.

Ca și în multe lucruri, filtrele pot ieși mai ușor decât intră înapoi. Dacă descoperiți că acesta este cazul, luați în considerare consultarea manualului de utilizare.

Repetați lunar sau bi-lunar
Veți dori să vă curățați filtrele în funcție de cât de des gătiți. Cei care gătesc frecvent, de exemplu de câteva ori pe săptămână, și folosesc hota, vor dori să curețe filtrele mult mai des. De fapt, a face acest lucru lunar ar trebui să fie eficient.

În caz contrar, la fiecare două luni ar trebui să fie bine pentru cei care fac ceva mai puțin în bucătărie. Simțiți-vă liber să demontați filtrele sporadic pentru a vă face o idee despre cât de repede se murdăresc. Apoi, ajustați programul de curățare în consecință.

Concluzie
Doar pentru că hota ta nu este unul dintre aparatele pe care le folosești neapărat pentru a găti mesele nu înseamnă că este nesemnificativă. În schimb, menține-ți bucătăria – și pe tine însuți – sănătoși, curățând-ți hota în mod regulat și menținându-l în stare corespunzătoare, de funcționare. Respira proaspat!

Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Maluma Review's Romania 2020 - 2023