Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
blackfriday
oferta
telefon

Cum alegi un aer conditionat pe timp de vara

duminică, mai 16th, 2021 206 Facebook Twitter

Nota: . Votat de ori.

CLIMA-air-mag
Aparatele de aer conditionat pot fi cel mai bun prieten al tău în sezonul de vară. Aparatele de aer condiționat reprezintă soluția ideală pentru acest aspect neplăcut, caldura excesiva, de multe nu știm de ce trebuie să ținem cont cand achizitionam un aparat de aer conditionat.
Image: © GettyImages
Echipa Maluma petrece multe ore testand si cercetand piata pentru tine. Dorim sa iti oferim cel mai bun produs, fiecare dintre produsele de mai jos sunt atent selectionate de catre echipa noastra. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Aparatele de aer conditionat pot fi cel mai bun prieten al tău în sezonul de vară. Aparatele de aer condiționat reprezintă soluția ideală pentru acest aspect neplăcut, caldura excesiva, de multe nu știm de ce trebuie să ținem cont cand achizitionam un aparat de aer conditionat.

Inainte  de toate trebuie să luăm în calcul dacă aparatul de aer condiţionat va fi utilizat pentru locuinţă sau pentru un spațiu comercial, in functie de cati metri patrati ai in apartament/spatiu comercial trebuie sa alegi un aparat de aer conditionat.

Criteriul principal în alegerea unui aparat de aer condiţionat in 2021, este în aceste vremuri este preţul,  însă persoanele interesate trebuie să ţină cont și de alți factori. În primul rând, aparatul trebuie să aibă capacitatea adecvată încăperii în care se va instala.

Mai jos ti-am pregatit un ghid util, ce te ajută să alegi aparatul de aer condiționat care se potrivește nevoilor tale.

Cum alegi un aer conditionat pe timp de vara


 

1.Alege un aer conditionat in functie de Numarul de BTU al aparatului.

Ce este BTU?
BTU(British Thermal Units) reprezintă unitatea de măsură pentru răcire/încălzire. Este imperativ calcularea suprafetei in care doresti sa iti creezi confortul necesar atat pe timp de vara cat si pe timp de iarna si in felul acesta vei stii care este numarul de BTU de care ai nevoie, in principal pentru o incapere cu o suprafata cuprinsa intre 10 -25 mp se recomanda un aparat de 9000 BTU, pentru suprafata cuprinsa intre 15 – 35 mp – se recomanda un aparat cu capacitatea de 12.000 btu, pentru 30-50mp se recomanda un aparat de aer conditionat de 12.000 BTU, iar pentru 40-70 mp se recomanda un aparat de 24.000 BTU.

Cu cat unitatea de climatizare are mai multi BTU cu atat este mai puternic aparatul de aer conditionat.

2. In functie de clasa energetica din care face parte aparatul de aer conditionat

Având în vedere că tot mai multe produse obțin clasificarea A+, A++ sau A+++ conform scării actuale, cea mai mare schimbare este revenirea la o scară mai simplă A-G. Aceasta este mai strictă și este concepută astfel încât foarte puține produse să poată obține inițial clasificarea „A”, ceea ce permite includerea unor produse mai eficiente pe viitor. Produsele cele mai eficiente din punct de vedere energetic aflate actualmente pe piață vor fi acum etichetate în mod specific ca „B”, „C” sau „D”.
Iti recomandam achizitia unui aparat de aer conditionat care sa faca parte din noua categorie A, pe parcurs iti vei da seama ca aceste cheltuieli pot fi amortizate.

3. In functie de nivelul de zgomot al aparatului de aer conditionat

Iti recomandam sa alegi un aparat cu noua tehnologie ALL DC Inverter care ofera posibilitatea functionarii precise si stabile la temperatura camerei fara a face un zgomot fata de aparatele conventionale.
Aparatele de aer conditionat, care au un “nivel redus de zgomot” sunt incluse in categoria aparatelor de climatizare cu un nivel redus de zgomot in timpul functionarii sale, de exemplu pana la 43dB(A) la 12.000 Btu/h.

Din fericire, modelele noi sunt tot mai silențioase. În general, un aparat de aer condiționat de calitate nu va face un zgomot mai puternic de 55-60 decibeli.

4. Aerul conditionat cu inverter 

Aparatele de aer conditionat care prezinta tehnologia INVERTER sunt considerate superioare din punct de vedere al consumului energetic in raport cu aparatele de aer conditionat traditionale (fara INVERTER). Si, totusi, ce inseamna INVERTER si cum functioneaza?

INVERTER a aparut undeva la inceputul anilor 1900 si este folosita in numeroase domenii tehnologice.

Tehnologie este aplicata cu succes in realizarea sistemelor de aer conditionat, fiind abordata de numerosi producatori de renume, cum ar fi: DAIKIN, MITSUBISHI, FUJITSU, GREE 

5. Pretul aparatului de aer conditionat.

Toti ne dorim un aparat de aer conditionat la un pret decent, de aceea mai sus echipa Maluma a selectionat cele mai bune pachete de aer conditionat in 2021.

 

 

Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Maluma Review's Romania 2020 - 2023