Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
blackfriday
oferta
telefon
televizoare_inteligente_maluma
Multe dintre cele mai bune emisiuni TV și filme se găsesc acum online și sunt adesea disponibile exclusiv prin servicii de streaming precum Netflix, Hotstar și Amazon Prime Video

Televizoarele HD moderne sunt, in esenta, computere all-in-one, cu abilitatea de a rula aplicatii, de a accesa internetul si multe alte lucruri interesante, la inceput, televizoarele HD erau doar televizoare care redau imagine de inalta definitie, nimic mai mult, nimic mai putin. 

Dispozitive Mediabox disponibile în România

Google Chromecast (aproximativ 300 lei) este un mod destul de ieftin de a adauga caracteristici folositoare unui televizor.

Tehnic vorbind, Chromecast este un aşa-zis dongle, asemenea unui stick de memorie ca formă şi construcţie. Cromecast are două tipuri de conexiuni: HDMI şi USB. Conectarea la televizor se face prin HDMI. Ieşirea microUSB se foloseşte împreună cu adaptorul inclus în pachet pentru alimentare. Îl poţi alimenta fie de la priză, eventual cu ajutorul unui prelungitor USB, fie direct de la portul USB al televizorului.


Deşi am întâlnit cazuri de utilizatori care nu au reuşit din prima, conectarea software este şi ea extrem de simplă. Trebuie să descarci aplicaţia oficială, Chromecast Installer, disponibilă pentru Windows, Mac, Android şi iOS. Cu televizorul setat pe HDMI-ul la care ai conectat Chromecast şi folosind aplicaţia oficială pe calculator, telefon sau tabletă trebuie să parcurgi un scurt ”wizard” cu trei paşi simpli: detectarea Chromecast-ului, conectarea la wireless şi introducerea codului (fiecare dispizitiv Chromecast are un cod unic). Când se încheie configurarea, pe televizor va fi afişat mesajul ”Ready to cast”.

 

Cum se foloseşte

Odată instalat şi configurat nu mai ai treabă cu Chromecast, device-ul fizic. Totul se face de pe dispozitivul de pe care trimiţi conţinutul şi, eventual, telecomanda televizorului. Cum am mai spus, dispozitivul de pe care trimiţi conţinut la Chromecast poate fi un PC, un laptop sau o tabletă. Iar conţinutul poate fi film, muzică, imagini sau întregul ecran (mirroring).

Ceea ce ai nevoie sunt aplicaţiile cu suport pentru Chromecast. Cel mai facil exemplu este YouTube. Atât site-ul propriu-zis pe care intri de pe calculator, cât şi aplicaţiile de Android şi iOS pot trimite conţinut la Chromecast pentru a fi vizionat pe televizor. În acest scop, player-ul video YouTube include un buton care îţi permite să alegi unde vrei să vizionezi clipul: pe dispozitivul activ sau pe TV, via Chromecast. Acest buton apare doar atunci când este detectat un dispozitiv Chromecast în reţeaua locală.

Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Maluma Review's Romania 2020 - 2023