Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
blackfriday
oferta
telefon

Cel mai bun aparat de sudura

joi, iunie 4th, 2020 652 Facebook Twitter

Nota: . Votat de ori.

Dacă ați învățat să sudați cu ani în urmă, probabil că ați învățat să folosiți un sudor cu arc. Sudarea cu lipit de mulți ani a fost cea mai populară metodă pentru majoritatea nevoilor de sudare la magazinele de acasă.
Image: © GettyImages
Echipa Maluma petrece multe ore testand si cercetand piata pentru tine. Dorim sa iti oferim cel mai bun produs, fiecare dintre produsele de mai jos sunt atent selectionate de catre echipa noastra. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Cel mai bun aparat de sudura


Dacă aveți experiență de sudare anterioară, nu ezitați să săriți înainte. Dacă sunteți începători, această secțiune vă va oferi o mai bună înțelegere a tipurilor de sudori disponibile, a performanței și a gradului de abilitate de sudare necesar pentru a opera fiecare. În plus, veți găsi exemple de aplicații specifice cele mai potrivite pentru fiecare proces.

Potrivirea nevoilor și abilităților de sudare cu un proces este esențială înainte de a continua pentru a discuta despre opțiunile specifice modelului de sudor.

Ce factori trebuie să luați în considerare la stabilirea unui buget?
Este posibil să aveți deja un buget estimat în minte.

Tipul de sudor achiziționat ar trebui să fie potrivit pentru funcțiile specifice pe care le solicitați, precum și pentru proiectele pe care le vei lucra cel mai mult. Gândește-te la obiectivul tău final și ia în considerare oportunitățile de a extinde utilitatea sudorului tău. Vrei mai multă putere sau amperaj în viitor?

Este important să rețineți cerințele de amplificare și putere variate, precum și ciclul de lucru necesar pentru a obține cele mai eficiente și eficiente rezultate operaționale pentru proiectele pe care doriți să le finalizați.

În plus față de costul sudorului în sine, nu uitați să includeți costurile pentru accesorii și consumabile, va trebui să folosiți noul dvs. sudor. Aceasta include protecția de sudare (cască, mănuși, sacou etc.), precum și gaze și consumabile.

Nu există un singur proces de sudare potrivit pentru toate aplicațiile, așa că trebuie să luați în considerare acești factori: tipul și grosimea metalului pe care îl sudați, cât de mare este treaba, indiferent dacă vă sudați în interior sau în exterior, ce doriți sudurile să pară și bugetul tău.

Cea mai utilizată formă de sudare astăzi este sudarea cu arc electric, în care un arc electric topeste un electrod (sârma de sudare, de exemplu) și topeste parțial metalul de bază. Când metalele topite se răcesc, părțile se contopește. Există diferite tipuri de sudură pe arc, dar vom concentra pe MIG (gaz inert metalic). O formă de sudare prin alimentare cu sârmă, este cel mai ușor tip de stăpânit, mai ales dacă te înveți singur.

Ce echipament este cea mai potrivit pentru mine?
După ce cunoașteți mai mult fiecare proces de sudare și care dintre ele se potrivește cel mai bine nevoilor dvs., revizuim modelele recomandate pentru fiecare proces.

 

Sudură MIG / sudură cu arc metalic cu gaz (GMAW) – Sudorii MIG folosesc un electrod de sudare cu sârmă pe o bobină care este alimentată automat la o viteză preselectată constantă. Arcul, creat de un curent electric între metalul de bază și sârmă, topește firul și se unește cu baza, producând o sudură de înaltă rezistență, cu aspect deosebit și puțin nevoie de curățare. Sudarea MIG este curată, ușoară și poate fi folosită pe metale cu plăci subțiri sau mai groase.

 

Utilizează un pistol de sudură care alimentează continuu sârmă dintr-o bobină atunci când operatorul apasă pe trăgaci. Împreună cu sârma, arma de sudură furnizează simultan un gaz de protecție care protejează metalul de impuritățile din aer. MIG produce suduri mai curate, cu aspect mai bun decât sudura cu stick.

Sudura cu arc în flux (FCAW)

Similar cu sudarea MIG, sudarea cu arc cu flux flux (FCAW) * este un proces de alimentare cu sârmă, dar diferă prin faptul că sudarea cu flux cu crană auto-ecranată nu necesită un gaz de ecranare. În schimb, sârmă cu flux flux este utilizată pentru a proteja arcul de contaminare. Aceasta este o abordare simplă, eficientă și eficientă de sudare, în special atunci când sudați în aer liber, în condiții de vânt sau pe materiale murdare. Procesul este utilizat pe scară largă în construcții datorită vitezei sale ridicate de sudare și a portabilității.

Atât sudarea cu MIG, cât și fluxul cu flux sunt ușor de învățat și pot crea suduri extrem de curate pe oțel, aluminiu și inox. Ambele procese au capacitatea de a suda materiale la fel de subțiri ca 26-calibru.

Sudare TIG / sudare cu arc de wolfram (GTAW) – sudarea TIG este un proces de sudare cu arc care folosește un electrod de consum de wolfram pentru a produce sudura. Zona de sudură este protejată de contaminarea atmosferică printr-un gaz de protecție (de obicei argon) și un metal de umplere, deși unele suduri, cunoscute sub numele de suduri autogene, nu o necesită. O sursă de alimentare cu curent constant produce energie care este condusă de-a lungul arcului printr-o coloană de gaze puternic ionizate și vapori metalici cunoscuți ca plasmă.

Sudarea TIG este cel mai frecvent folosită pentru a suda secțiuni subțiri din oțel aliat, oțel inoxidabil și metale neferoase, cum ar fi aluminiu, magneziu și aliaje de cupru. Procesul oferă operatorului un control mai mare asupra sudurii decât alte procese de sudare, permițând sudări puternice și de înaltă calitate. Sudarea TIG este relativ mai complexă și dificil de stăpânit decât alte procese și este semnificativ mai lent.

Lipire prin sudare – Dacă ați învățat să sudați cu ani în urmă, probabil că ați învățat să folosiți un sudor cu arc. Sudarea cu lipit de mulți ani a fost cea mai populară metodă pentru majoritatea nevoilor de sudare la magazinele de acasă. Acest proces utilizează un curent electric care curge dintr-un decalaj dintre metal și bara de sudură, cunoscut și sub numele de electrod de sudare în arc. Sudarea prin băț este o metodă eficientă pentru sudarea majorității aliajelor sau îmbinărilor și poate fi folosită în interior și în aer liber sau în zone cu jet de apă. De asemenea, este cea mai economică metodă de sudare și oferă posibilitatea de a crea o legătură eficientă pe metalele ruginite sau murdare.

Cu toate acestea, această metodă este limitată la metale nu mai subțiri decât calibrul 18, necesită schimbarea frecventă a tijei, emite o pulverizare semnificativă și necesită curățarea sudurilor la finalizare. Sudarea cu bile este, de asemenea, mai dificil de învățat și utilizat, în special capacitatea de a lovi și de a menține un arc. Sudorii cu arc sunt disponibili în AC, DC sau AC / DC, AC fiind cea mai economică. Este folosit pentru sudarea metalelor mai groase de 1/16 inci sau mai mari. Aceste utilaje sunt o alegere bună pentru fermieri, pasionați și treburile de întreținere a locuinței.

Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Maluma Review's Romania 2020 - 2023