Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
blackfriday
oferta
telefon

WiFi 6 : Cum setezi un router RDS Gigabit WiFi 6

duminică, februarie 14th, 2021 17.618 Facebook Twitter

Nota: . Votat de ori.

v
Se poate comanda din contul de client de pe DigiRomania.ro, dacă vreți un router WiFi 6
Image: © Maluma.ro
Echipa Maluma petrece multe ore testand si cercetand piata pentru tine. Dorim sa iti oferim cel mai bun produs, fiecare dintre produsele de mai jos sunt atent selectionate de catre echipa noastra. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Vestea este bună pentru că asta va grăbi adopția standardului Wi-Fi 6 în România. Momentan situația evoluează lent în acest domeniu. Doar telefoanele și laptopurile de top suportă acest nou standard, iar senzația mea este că majoritatea oamenilor încă nu profită pe deplin de Wi-Fi 5 (adică 802.11ac), darămite de un standard și mai rapid.

WiFi 6 : Cum setezi un router RDS Gigabit WiFi 6


Vestea circula repede , este buna pentru ca asta va grabi adoptia standardului WIFI 6 in Romania.

Cine vrea însă Wi-Fi 6 are acum la dispoziție direct de la RCS-RDS.

Echipamentul este un router TP-Link AX10, cu capacitate totală AX1500. Are patru porturi LAN și un port WAN Gigabit, patru antene externe și dimensiuni totale 260,2 × 135 × 38,6 mm fără ele.

Router WiFi 6 RDS

Capacitatea este împărțită între 1.200 Mbps în banda de 5 GHz și 300 Mbps în banda de 2,4 GHz, o împărțire foarte asimetrică specifică de altfel majorității routerelor Wi-Fi 6.

tp_link_ax10-Wi-Fi 6

Routerul WiFi 6 se poate comanda din contul de client de pe DigiRomania.ro, dacă vreți unul.  Există acolo o secțiune de comandă echipamente.

In caz ca nu vrei sa achizitionezi de la RDS routerul WiFi 6 mai jos ai cateva optiuni de unde iti poti cumpara cel mai bun Router WiFi 6.

Cum setezi un router WiFi 6?

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti e sa va notati contul RDS pe o foaie, username si parola de connectare la serviciul oferit de cei de la RDS.

Porturi si butoane TP-Link AX10 Wifi6 oferit de Digi
Acest model are 4 porturi LAN Gigabit, 1 port si slotul Power. Nu are port USB.
Cat despre butoane, avem in spatele routerului butonul On/Off, butonul Reset (util pentru a reseta routerul la setarile fabricantului) si butonul WPS/Wi-Fi.

Configurare router TP-Link AX10 prin cablu pe PC
In caz ca dorim sa configuram routerul prin metoda clasica.

Conectam inca un cablu in unul din porturile LAN ale routerului si in PC. Pe PC accesam 192.168.1.1, pentru a ne loga trebuie sa introducem username-ul admin si parola digi – selectam Let’s get started – setam Time Zone-ul (Athens, Bucharest)

La connection type selectam PPPoE, selectam Next si introducem username-ul si parola necesare conexiunii la internet – setam retelele wireless (sau le lasam asa cum sunt configurate) si selectam Next, urmand sa inceapa procesul de configurare care va dura aproximativ 1 minut.

Se pare ca cei de la RCS au blocat celelalte moduri IP Dinamic, in caz ca vreti sa folositi primul router cel alb de la RDS in modul WIFI sa stiti ca nu se poate.

Pentru a configura routerul achizitionat/folosi trebuie sa vorbiti cu cei de la RCS- RDS sa va treaca primul Router (cel alb) in modulul Bridge.

Pareri viteza de internet wireless TP-Link AX10 AX1500 in reteaua Digi
Conform informatiilor primite , in reteaua Digi au fost obtinute urmatoarele viteze wifi folosind acest model:

2.4GHz: 147 Mbps download / 101 Mbps upload
5GHz: 520 Mbps download / 489 Mbps upload

 

Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Maluma Review's Romania 2020 - 2023