Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
blackfriday
oferta
telefon
stevejobs
Peste un milion de oameni din întreaga lume și-au împărtășit amintirile, gândurile și sentimentele despre Steve. Un lucru pe care îl au cu toții în comun - de la prieteni personali la colegi până la proprietarii de produse Apple - este modul în care au fost atrași de pasiunea și creativitatea lui.

Steven Jobs s-a născut pe 24 februarie 1955, în San Francisco, California, și a fost adoptat de Paul și Clara Jobs. A crescut cu o soră, Patty. Paul Jobs era mașinist și a remediat mașinile ca hobby. Jobs își amintește de tatăl său ca fiind foarte priceput la lucrul cu mâinile sale.

Steven Jobs

În copilărie, Jobs a preferat să facă singur lucrurile. A înotat competitiv, dar nu era interesat de sporturi de echipă sau de alte activități de grup. A arătat un interes precoce pentru electronică și gadgeturi. A petrecut mult timp lucrând în atelierul de garaj al unui vecin care lucra la Hewlett-Packard, producător de produse electronice.

Locuri de muncă s-au înscris și în Clubul Explorer Hewlett-Packard. Acolo a văzut că inginerii demonstrează produse noi și a văzut primul său computer la doisprezece ani. El a fost foarte impresionat și a știut imediat că vrea să lucreze cu computerele.

În 1961 familia s-a mutat la Mountain View, California. Această zonă, situată chiar la sud de Palo Alto, California, devenea un centru pentru electronică. Electronica formează elementele de bază ale dispozitivelor, cum ar fi radiouri, televizoare, stereo și computere. La acea vreme oamenii au început să se refere la zonă ca „Silicon Valley”. Acest lucru se datorează faptului că o substanță numită siliciu este utilizată la fabricarea pieselor electronice.

În timp ce în liceu Jobs a participat la prelegeri la uzina Hewlett-Packard. Cu o ocazie, l-a întrebat cu îndrăzneală pe William Hewlett (1931–2001), președintele, pentru anumite părți de care avea nevoie pentru a finaliza un proiect de clasă. Hewlett a fost atât de impresionat că i-a oferit lui Jobs piesele și i-a oferit un stagiu de vară la Hewlett-Packard.

Liceul

După absolvirea liceului în 1972, Jobs a participat la Reed College din Portland, Oregon, timp de doi ani. A abandonat după un semestru pentru a vizita India și pentru a studia religiile din est în vara anului 1974. În 1975 Jobs s-a alăturat unui grup cunoscut sub numele de Homebrew Computer Club. Un membru, un viclean tehnic pe nume Steve Wozniak (1950–), încerca să construiască un mic computer. Locurile de muncă au devenit fascinați de potențialul de marketing al unui astfel de computer. În 1976, el și Wozniak și-au format propria companie. Au numit-o Apple Computer Company, în amintirea unei fericite vara, Jobs a petrecut culesul merelor. Au strâns 1.300 de dolari în bani de pornire prin vânzarea microbusului lui Jobs și a calculatorului lui Wozniak. La început au vândut plăci de circuit (plăcile care dețin componentele interne ale unui computer) în timp ce lucrau la prototipul computerului (eșantion).

Primul Macintosh

În 1984, Apple a introdus un nou model revoluționar, Macintosh. Ecranul de pe ecran avea imagini mici numite pictograme. Pentru a utiliza computerul, utilizatorul a indicat o pictogramă și a dat clic pe un buton folosind un dispozitiv nou numit mouse. Acest proces a făcut ca Macintosh să fie foarte ușor de utilizat. Cu toate acestea, Macintosh nu s-a vândut bine întreprinderilor. Îi lipseau funcțiile pe care le aveau alte computere personale, cum ar fi o imprimantă corespunzătoare de înaltă calitate. Eșecul Macintosh a semnalat începutul căderii lui Jobs la Apple. Jobs și-a dat demisia în 1985 din compania pe care o ajutase să o găsească, deși și-a păstrat titlul de președinte al consiliului său de administrație.

NeXT nu a fost însă sfârșitul lui Steve Jobs. În 1986 Jobs a achiziționat o mică companie numită Pixar de la realizatorul George Lucas (1944–). Pixar specializat în animație pe calculator. Nouă ani mai târziu, Pixar a lansat Toy Story, un succes imens în box office. Ulterior, Pixar a continuat să facă Toy Story 2 și A Bug’s Life, pe care Disney le-a distribuit și Monsters, Inc. Toate aceste filme au avut un mare succes. Monsters, Inc. au avut cele mai mari vânzări de bilete la sfârșit de săptămână din orice film animat din istorie.

Lansare iMac

În 1998 Jobs a anunțat lansarea iMac, care conținea un calcul puternic la un preț accesibil. IBook a fost dezvăluit în iulie 1999. Acesta este un laptop în formă de scoică, care este disponibil în culori strălucitoare. Acesta include AirPort-ul Apple, o versiune computerizată a telefonului fără fir, care ar permite utilizatorului să navigheze pe internet fără fir. În ianuarie 2000, Jobs a prezentat noua strategie de internet a Apple. A inclus un grup de aplicații bazate pe Internet doar pentru Macintosh. De asemenea, Jobs a anunțat că va deveni CEO-ul permanent al Apple.

Într-un articol din revista Time Time din februarie 1996, Jobs spunea: „Lucrul care mă conduce pe mine și pe colegii mei … este că vezi ceva foarte convingător pentru tine și nu știi cum să-l obții, dar știi, uneori intuitiv, este în înțelegerea ta. Și merită să pui ani de viață pentru a face să devină existență “. Jobs a muncit din greu pentru a transpune ideile sale în produse interesante și inovatoare pentru companii și consumatori. El a contribuit la lansarea vârstei calculatorului personal. Steve Jobs este cu adevărat un vizionar în industria computerizată.

Te intereseaza sa vezi produse gandite si realizate de insusi Steven Jobs ?

Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Maluma Review's Romania 2020 - 2023