Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
blackfriday
oferta
telefon
Într-un secol dominat de avalanșa informațională și cu acces aproape nelimitat la multe surse, educația financiară este mult mai accesibilă.

Diferența dintre nevoi și dorințe o înțelegi imediat ce începi să pui pe hârtie un buget, văzând cifrele începi să devii responsabil financiar și să gândești un sistem de folosire eficientă a banilor. 
In societatea și lumea în care trăim în prezent suntem practic forțați să cheltuim bani zilnic, putem totuși reduce risipa monetară, nu spunem că vom reuși să scădem cheltuielile la 0, însă te vom învăța cum să îți optimizezi consumul, astfel încât veniturile lunare să îți ajungă pentru o perioadă mai îndelungată.

 

Haide să începem prezentarea tacticilor care te vor învăța cum să economisești bani:

 

  • Calculează-ți venitul lunar total. Salariul, bursa, alocația, banii pe care îi primești de la rude sau sumele pe care le faci dacă ai un mic business de care te ocupi, toate trebuie incluse în total.
    Fă o listă a cheltuielilor lunare. Poate te gândești că pe această listă vei pune doar facturile și taxele, însă ca să poți să folosești banii responsabil trebuie să incluzi și suma pe care o poți da pe shopping și activități de entertainment.
  • Împarte cheltuielile în două categorii: variabile si fixe.  Cheltuielile variabile sunt cele care se pot schimba de la o lună la alta și va includ și banii pe care îi vei da pe mancare, benzina și cadouri Această categorie va fi importantă în cazul în care vei fi nevoit să faci ajustări în buget. Cheltuielile fixe sunt cele care rămân relativ la fel în fiecare lună, sunt necesare pentru traiul de zi cu zi și de la care nu te poți abate.
  • Compară cuantumul veniturilor totale cu cuantumul cheltuielilor totale. Dacă rezultatul final arată mai multe venituri decât cheltuieli, atunci balanța financiară este perfectă. Dacă nu, trebuie să te întorci la cheltuielile variabile și să faci anumite ajustări care să-ți permită și să pui câțiva bani deoparte lunar. Economisirea este importantă. În plus, dacă primești într-o lună bani în plus față de cei incluși inițial în bugetul de venituri, include-i în fondul de economisire.
  • Pune pe hârtie toate resursele financiare pe care le ai, alături de cheltuielile generale lunare, de la extrasuri bancare până la facturi, cuantumul chiriei și alte cheltuieli recurente; astfel poți crea o medie lunară, ca să știi exact unde te situezi și cât îți permiți.

 

Vrei să strângi mai mulți bani? 

Renunță la a utiliza mașina sau mijloacele de transport în comun în lunile de primăvară – vară și mergi către muncă pe bicicletă. Nu doar că vei scăpa de costurile abonamentelor ori a benzinei, dar vei ajuta și mediul înconjurător, poluându-l mai puțin.

 

Renunță la obiceiurile proaste !

Dacă nu ai trăit până acum într-o peșteră, cu siguranță știi că țigările și alcoolul dăunează grav sănătății, la fel si pariurile sportive, si nu doar ei, dar și buzunarului. Cu siguranță ai observat că mulți dintre cei care se plâng că nu știu cum să strângă bani au cel puțin unul dintre aceste vicii și poate și altele pe lângă ele.

Fii sârguincios!

 

O viață cumpătată necesită multă sârguință. În special la început, până reușești să îți schimbi modul în care privești viața și cheltuielile proprii, lucrurile nu vor fi ușoare.

Avem încredere în tine că vei reuși!

Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Maluma Review's Romania 2020 - 2023