Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
blackfriday
oferta
telefon
mediatek

Intel a anunțat că au încheiat un parteneriat cu MediaTek cu scopul de „dezvoltare, certificare și asistență a soluțiilor de modem 5G” pentru platformele PC de generație viitoare. Anunțul vine la 5 luni de la anunțul potrivit căruia Intel își vinde propriul modem și divizează către Apple pentru 1 B dolar.

Parteneriatul cu MediaTek clarifică planurile Intel pentru viitorul conectivității pe platformele de PC și modul în care compania intenționează să continue cu susținerea conectivității celulare în generațiile următoare.

Intel și MediaTek

„5G este pregătit să dezlănțuie un nou nivel de calcul și conectivitate care va transforma modul în care interacționăm cu lumea. Acest parteneriat cu MediaTek reunește lideri din industrie cu expertiză în inginerie profundă, integrare de sistem și conectivitate pentru a oferi experiențe 5G pe următoarea generație a celor mai bune PC-uri din lume. ”

Ceea ce este surprinzător în legătură cu anunțul nu este faptul că Intel face parteneriat cu un furnizor extern, ci mai degrabă că MediaTek a reușit să obțină câștigul designului, mai degrabă decât suspecții obișnuiți, precum Qualcomm sau Samsung. În cadrul acordului, se spune că Intel „definește” specificația soluției 5G care va fi dezvoltată și livrată de MediaTek. Formularea anunțului pare mai asemănătoare cu o tranzacție semi-personalizată, decât cu MediaTek care furnizează propriul design al produsului sau o parte care se afla pe foaia de parcurs. În funcție de specificații și modul în care se diferențiază de portofoliul existent al MediaTek, disponibilitatea companiei de a încheia un astfel de acord cu Intel ar putea fi un motiv pentru care au câștigat contractul, deoarece poate Qualcomm și Samsung nu ar fi atât de deschise unei astfel de colaborări.

În timp ce MediaTek va fi integral responsabil pentru proiectarea și fabricarea modemului, Intel va lucra la integrarea de pe platformă, precum și la dezvoltarea driverului de gazdă pentru sistemul de operare. Fibocom va coopera, de asemenea, cu Intel și MediaTek pentru a dezvolta module M.2 cu noul chipset și pentru a le integra cu platformele client Intel.

Se spune că primele produse ale parteneriatului vizează disponibilitatea la începutul anului 2021.

Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Maluma Review's Romania 2020 - 2023