Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
blackfriday
oferta
telefon

Guvernul iranian a închis efectiv internetul

luni, decembrie 9th, 2019 67 Facebook Twitter

Nota: . Votat de ori.

Președintele țării dorește o intranet controlată de stat pentru a înlocui internetul.
Echipa Maluma petrece multe ore testand si cercetand piata pentru tine. Dorim sa iti oferim cel mai bun produs, fiecare dintre produsele de mai jos sunt atent selectionate de catre echipa noastra. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

În noiembrie, guvernul iranian a anunțat o creștere a prețurilor la prețul petrolului, ceea ce a dus la proteste în masă în Teheran. Pentru a potoli tulburările de răspândire, guvernul iranian a închis efectiv internetul.

După o săptămână în care forțele de securitate iraniene au prăbușit protestatarii, inclusiv un număr estimat de decese între 140 și 208, accesul la internet a fost restaurat treptat în toată țara. Judecând după declarațiile făcute de președintele Hassan Rouhani, oprirea internetului ar putea fi un adept al unei cenzuri mai mari în 2020 și nu numai.

Oprire internet IRAN

Intranetul Iranului, cunoscut sub numele de Rețeaua Națională de Informații (NIN), va fi extins, astfel încât „oamenii nu vor avea nevoie de rețele [străine] pentru a-și satisface nevoile”, a spus președintele Rouhani duminică parlamentului iranian, potrivit Radio Farda. Rouhani a spus că decretul de consolidare a NIN vine de la însuși liderul suprem Ali Khamenei.

Dezvoltarea unei intraneturi mai solide ar permite guvernului iranian să reducă accesul la internet, iar iranienii să se retragă din restul lumii, fără auto-deteriorarea economică pe care o provoacă întreruperile de pe internet. O intranet ar permite guvernului iranian să selecteze ce site-uri și conținut pot vedea iranienii, spre deosebire de instrumentul scump și costisitor al unei opriri totale.

Oprirea de internet a Iranului a venit puțin peste o lună după o situație aproape identică în Irakul vecin: După luni de proteste și tulburări pentru nivelul de trai slab, guvernul irakian și-a întrerupt populația cu o întrerupere completă a internetului.

 

Sursa: cnet.com

Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Maluma Review's Romania 2020 - 2023