Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
blackfriday
oferta
telefon
Exploatarea checkm8 utilizează o vulnerabilitate pe dispozitivele iOS cu cipuri Apple A5 până la A11

Un nou jailbreak

lansat vineri de un cercetător în domeniul securității afectează vineri toate dispozitivele iOS cu cipuri A5 la A11 de la Apple. Aceasta se întinde pe dispozitivele iOS de la iPhone 4S, lansat în 2011, la iPhone X, lansat în 2017.

Jailbreak folosește un nou exploit numit checkm8,care  profită de o vulnerabilitate bootrom pentru a oferi proprietarilor un control deplin asupra telefoanelor lor. Cercetătorul care a descoperit exploatarea merge de mânerul axi0mX și a descris jailbreak-ul ca fiind permanent și de neatins.

Apple spune că aceste hacks sau „modificări neautorizate ale iOS” pot duce la vulnerabilități de securitate și lucruri precum blocarea dispozitivului și pierderea de date. Cele mai multe jailbreaks folosesc vulnerabilități în software-ul Apple iOS, dar un exploit de bootrom vizează un defect de securitate al codului care rulează pe dispozitivele iOS în timpul pornirii. Fixarea acestui tip de exploatare ar necesita modificări fizice la cipurile unui iPhone.

Se pare că jailbreak-ul nu funcționează pe cele mai recente cipuri A12 și A13 ale Apple, ceea ce înseamnă că aliniaturile iPhone XS și iPhone 11 nu sunt afectate.

 

Sursa:cnet.com

Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Maluma Review's Romania 2020 - 2023