Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
blackfriday
oferta
telefon

Costurile spațiale nu sunt doar o icoană clasică a explorării spațiului uman, ci sunt și o navă spațială personalizată care imită toate protecțiile de la mediul dur al spațiului și resursele de bază pe care le oferă Pământul și atmosfera sa.

Noul costum care va fi purtat în misiunile Artemis se numește unitatea de mobilitate extravehiculară de explorare sau xEMU pentru scurt. Istoria sa este o poveste a evoluției inginerești, urmată până la costumele spațiale Mercury care au fost, ele însele, modernizate în costumele de zbor la mare altitudine. Iată o serie de modernizări ale secolului XXI pentru costumul pe care următorii puști de lună îl vor purta în misiunile Artemis.

Costume Nasa Artemis

Astronauții Artemis vor fi mai nimeriți ca niciodată, cu îmbunătățiri ale mobilității în noile costume. Astronauții Apollo care sărită cu iepurașii sunt distrați de urmărit, dar efortul necesar pentru a se deplasa în acest fel a fost mai mult decât ar fi dorit NASA pentru exploratorii lor care se aflau la 250.000 de mile de casă. Îmbrăcămintea sub presiune este porțiunea în formă de om a spațiului care permite mobilitatea astronautului și protejează corpul lor de mediul extern, inclusiv temperaturi extreme, radiații, micrometeoroizi și presiune atmosferică redusă. Componentele principale ale îmbrăcămintei sub presiune sunt torsul superior, casca, torsul inferior și îmbrăcămintea de răcire.

Noul tors inferior include materiale avansate și rulmenți pentru articulații care permit îndoirea și rotirea la șolduri, încovoierea crescută la genunchi și cizme în stil de drumeție cu talpă flexibilă. Pe partea superioară a trunchiului, Pe lângă plasarea actualizată a umărului, alte îmbunătățiri ale umerilor permit astronauților să-și miște mai liber brațele și să ridice cu ușurință obiecte peste cap sau să ajungă peste corpul lor în costumul presurizat. Mobilitatea Apollo a umărului a fost permisă de păturile din țesătură cu scripete de cablu care ofereau un avantaj mecanic de a muta umerii în sus și în jos, dar au limitat capacitatea de a roti articulația. Noii umeri minimizează efortul necesar pentru mobilitatea deplină și includ rulmenți care permit rotirea completă a brațului de la umăr la încheietură.

În cască, NASA a reproiectat sistemul de comunicații. Căștile, denumite uneori „capace de snoopie”, pe costumele utilizate astăzi, pot deveni transpirate și incomode în cască, iar microfonul nu urmărește întotdeauna bine mișcările astronautului. Noul sistem audio include mai multe microfoane încorporate, activate cu voce în interiorul torsului superior, care ridică automat vocea astronautului atunci când vorbesc cu colegii lor de spațiu, colegii lor de echipaj la bordul Gateway-ului sau controlul misiunii din Houston. Așadar, nu mai există șepci pentru amatorii de lunari!

Astronauții vor purta în continuare o haină asemănătoare cu scutecul în timpul trotuarelor spațiale, care este o combinație de produse comerciale asociate împreună pentru o absorbție maximă. Deși exploratorii spațiali preferă, în general, să nu-l folosească, este în cazul în care trebuie să se elibereze în timpul unui trotuar care poate dura multe ore.

Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Maluma Review's Romania 2020 - 2023