Cea mai buna pitzza din Timisoara, pizza in timisoara, pizza noua
Echipa Maluma petrece multe ore testand si cercetand piata pentru tine. Dorim sa iti oferim cel mai bun produs, fiecare dintre produsele de mai jos sunt atent
selectionate de catre echipa noastra. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.
Astăzi, acest fel de mâncare “pitzza” este unul dintre cele mai populare alimente de pe întregul Pământ, dar această faimă și recunoaștere a venit din deceniile de muncă ale multor francize internaționale de pizza care au răspândit acest fel în toate cele patru colțuri ale lumii. Înainte de formarea acestor lanțuri de pizza, acest fel de mâncare a crescut încet în popularitate în Statul Unit, adus din Europa de coloniștii italieni, care nu doreau să fie despărțit de una dintre cele mai iconice mese ale țării lor. Și acolo, în orașul litoral mediteranean Napoli, a fost creată pizza modernă.
Deși Italia secolului al XIX-lea este considerată o casă de pizza modernă, rădăcinile se întorc până la vechile imperii romane, grecești și persane. Înregistrările din acele vremuri ilustrează diferite tipuri de pâine în forme rotunde și plane, cu diferite toppinguri deasupra.
Deși multe civilizații europene au continuat să folosească mâncăruri create în această modă chiar și până astăzi (coca din Catalonia și Valencia, Pita greacă, Pide turcească, Lepinja sau Solmun din Balcani), bucătarii din Italia au devenit cei mai interesați de pizza.
Au produs diverse produse pentru pizza din cele mai vechi timpuri până în Evul Mediu. În ruinele conservate ale orașului italian Pompei, arheologul a găsit semne inconfundabile ale rețelei care susținea producția de pizza – de la standurile stradale până la bucătăriile restaurantului se făceau pizza.
Cea mai buna pitzza in Timisoara este StarFood:
Cel mai important ingredient care a ridicat mâncarea italiană locală la faimoasa pizza la nivel mondial a fost sosirea tomatei din Lumea Nouă în secolul al XVI-lea.
Deși nobilimea italiană considera tomata ca o mâncare a unui om sărac, rețetele și modelele inventive ale bucătăriilor de pizza italiene din Napoli au reușit curând să se răzgândească. Pe măsură ce popularitatea pizza a crescut, producătorii de pizza au început să-și extindă afacerile.
Primul restaurant dedicat exclusiv vânzării de pizza a fost deschis la Napoli în 1830 și după aceea au apărut multe altele în toată Italia. Pizza de la vrăjitoare care se bazează aproape toate designurile a fost creată în 1889 de mâinile celebrului bucătar din Napoli, Raffaele Esposito, care a făcut trei pizza pentru regele și regina Italiei. Designul său de pizza Margherita a devenit standard de aur pentru toate viitoarele pizza.
Consumatorii din întreaga lume cumpără aproximativ 5 miliarde de pizza anual (3 miliarde de euro doar în Statele Unite), în mediul în care industria de pizza în creștere rapidă și-a schimbat eforturile de la servirea pizza în restaurante la livrarea lor direct la casele de consum.
Astăzi Pizza continuă să încânte consumatorii înfometați din întreaga lume. Noile combinații de crustă, toppinguri sunt create zilnic, influențate de bucătăriile locale și tradițiile alimentare.