Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
blackfriday
oferta
telefon

Bitcoin împlinește 13 ani de la fondare

luni, ianuarie 3rd, 2022 54 Facebook Twitter

Nota: . Votat de ori.

Bitcoin este un tip de criptomonedă, care se bazează pe sistemul de numerar electronic peer-to-peer dezvoltat de Satoshi Nakamoto. 
Image: © GettyImages
Echipa Maluma petrece multe ore testand si cercetand piata pentru tine. Dorim sa iti oferim cel mai bun produs, fiecare dintre produsele de mai jos sunt atent selectionate de catre echipa noastra. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

În 2009, dezvoltatorul pseudonim al Bitcoin, Satoshi Nakamoto , a creat Genesis Block, care a lansat boom-ul criptomonedelor care se desfășoară astăzi.

Bitcoin

Bitcoin este un tip de criptomonedă, care se bazează pe sistemul de numerar electronic peer-to-peer dezvoltat de Satoshi Nakamoto. Bitcoin se referă la sistemul și conceptul platformei de tranzacționare, iar „bitcoin” – „b” mic – se referă la monedele virtuale care sunt tranzacționate.

„Satoshi Nakamoto” în sine este un pseudonim, Genesis Block și întemeierea Bitcoin rămân pline de mister. La scurt timp după lansarea Bitcoin, persoana numită „Satoshi Nakamoto” a dispărut de pe fața pământului, lăsând abia o urmă. 

Ce este un Bloc Genesis?

Un bloc Genesis este numele dat primului bloc al unei criptomonede, cum ar fi Bitcoin, extras vreodată. Un blockchain constă dintr-o serie de așa-numite blocuri care sunt folosite pentru a stoca informații legate de tranzacțiile care au loc într-o rețea blockchain. Fiecare dintre blocuri conține un antet unic și fiecare astfel de bloc este identificat prin hash header-ul blocului în mod individual.

Aceste blocuri sunt stratificate – unul peste altul, cu Genesis Block fiind fundația – și cresc în înălțime până când se ajunge la sfârșitul blockchain-ului și secvența este completă. Straturile și istoricul profund al fiecărei secvențe este unul dintre lucrurile care fac ca o criptomonedă bazată pe blockchain să fie atât de sigură.

Blocurile sunt efectiv containere digitale în care datele referitoare la tranzacțiile din rețea sunt înregistrate permanent. Un bloc înregistrează unele sau toate cele mai recente tranzacții Bitcoin care nu au introdus încă blocuri anterioare. Astfel, un bloc este ca o pagină a unui registru sau a unui registru. De fiecare dată când un bloc este „finalizat”, acesta face loc următorului bloc din blockchain. Un bloc este astfel un depozit permanent de înregistrări care, odată scrise, nu pot fi modificate sau eliminate.

Blocul Genesis, cunoscut și sub numele de Block 0, este primul bloc la care sunt adăugate blocuri suplimentare dintr-un blockchain. Este efectiv strămoșul la care fiecare alt bloc își poate urmări descendența, deoarece fiecare bloc face referire la cel care îl precede. Acesta a început procesul de validare a tranzacțiilor cu bitcoin și de a introduce noi bitcoini în existență.

Următorul bloc, cunoscut sub numele de Blocul 1, nu a fost exploatat decât la șase zile după Blocul Genesis. Acest lucru este considerat ciudat, deoarece intervalul mediu de marcaj temporal dintre blocuri este destinat să fie de 10 minute.

Există câteva teorii cu privire la întârziere: Unii au teoretizat că Nakamoto a petrecut șase zile minând blocul inițial pentru a testa sistemul Bitcoin pentru a se asigura că este stabil (apoi a retrodatat marcajul de timp), în timp ce unii adepți religioși cred că Satoshi a intenționat pentru a recrea povestea odihnei lui Dumnezeu după ce a creat lumea în șase zile.

 
Mesaj secret al blocului Genesis 

Un alt aspect derutant al blocului Genesis este mesajul secret pe care Nakamoto l-a insuflat în datele brute ale blocului: „The Times 03/ian/2009 Cancelar în pragul unui al doilea salvare pentru bănci”.

Deși Nakamoto nu a comentat niciodată sensul acestui text, majoritatea cred că acesta servește drept declarație de misiune pentru Bitcoin însuși.

Textul este titlul unui articol din ediția din 3 ianuarie 2009 a The [London] Times despre eșecul guvernului britanic de a stimula economia în urma crizei financiare din 2007-2008 . Nakamoto a urât ideea instituțiilor financiare prea mari pentru a eșua și dorea ca Bitcoin să fie diferit în această privință. Majoritatea oamenilor cred că referirea lui Nakamoto la articolul din codul Genesis Block a fost un indiciu cu privire la modul în care Bitcoin este diferit de marile bănci de investiții care au avut nevoie de salvari guvernamentale în 2008.

Investiții cripto fără probleme
Acum este mai ușor ca niciodată să cumpărați Bitcoin, Ethereum și multe altele. Când tranzacționați cu binnance, puteți cumpăra crypto cu cardul de credit sau PayPal sau puteți alege dintre peste 20 de metode de plată convenabile.

 

Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Maluma Review's Romania 2020 - 2023