Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
blackfriday
oferta
telefon
Ai auzit de SSD-uri si nu stii de ce trebuie sa platesti extra pentru spatiul infim oferit fata de un HDD? Citeste mai departe pentru a afla detaliile picante din razboiul SSD vs HDD:

Te-ai saturat sa pornesti calculatorul si sa astepti cateva minute pana cand se incarca Windows-ul, apare desktop-ul si poti sa pornesti aplicatiile? Cu totii am trecut prin asta. Unii profita de acest timp pentru a prepara cafeaua de dimineata, altii insa au optat pentru un SSD (Solid State Drive) pentru viteza si eficienta maxima.

Este insa batranul HDD condamnat la moarte lenta, cum unii cred ca ar fi trebuit sa se intample de mult timp? Hai sa aflam impreuna ce este un SSD, cat costa, de ce trebuie sa iti pese de el si ce trebuie sa stii inainte de a alege un model compatibil cu sistemul tau.

Ce este un SSD?
Acronimul SSD vine de la Solid State Drive, si se refera la o unitate de stocare care salveaza informatia pe module de memorie Flash, ce sunt scrise/citite/sterse utilizand curent electric. Spre deosebire de memoria RAM datele sunt pastrate dupa taierea alimentarii cu curent electric a unitatii.

SSD-urile sunt o inventie relativ noua, care a prins avant abia in ultimii ani, odata cu scaderea preturilor, cresterea capacitatii si rezolvarea problemelor de fiabiliate experimentate de primele modele.

Ce este un HDD?
Este cea mai veche tehnologie de stocare dintr-un calculator modern, utilizand platane magnetice pentru inmagazinarea informatiei. Capul de citire/scriere utilizeaza un camp magnetic pentru schimbarea polaritatii unui bit de date din 0 in 1 si viceversa. Ca si in cazul SSD-urilor, datele de pe disc sunt pastrate dupa ce este oprita alimentarea cu curent, insa este recomandata achizitia unui UPS pentru a preveni pierderea datelor cauzata de intreruperea brusca a operatiunii de scriere.

Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Maluma Review's Romania 2020 - 2023