Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
blackfriday
oferta
telefon

Cel mai bun congelator pentru acasă

marți, august 4th, 2020 181 Facebook Twitter

Nota: . Votat de ori.

cel-mai-bun-congelator
Un congelator individual iti ofera acel spatiu suplimentar de care ai nevoie, astfel incat sa te poti bucura de produsele sezoniere pe tot parcursul anului, carnuri de calitate pe care le poti achizitiona in cantitati mari de la producatorul local favorit sau de produse de calitate gasite la oferta.
Image: © GettyImages
Echipa Maluma petrece multe ore testand si cercetand piata pentru tine. Dorim sa iti oferim cel mai bun produs, fiecare dintre produsele de mai jos sunt atent selectionate de catre echipa noastra. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Ce este un congelator?

Un congelator este un recipient mare precum un frigider în care temperatura este menținută sub punctul de îngheț, astfel încât să puteți depozita mâncarea în interiorul acestuia pentru perioade îndelungate.

Cel mai bun congelator

Primul lucru de făcut este să determinați ce tip de congelator este mai bun pentru dvs., în piept sau în poziție verticală.

Principala diferență este spațiul pe care îl ocupă. Un congelator vertical are aproximativ aceeași amprentă ca un frigider tipic și este convenabil de utilizat, deoarece totul este pe rafturi și nu vă aplecați.

 

 

Cel mai bun congelator pentru acasă


Cine a inventat frigiderul?

Un frigider cu sau fără congelator este un aparat principal conceput pentru răcirea și conservarea alimentelor. Unul dintre progresele esențiale către invenția frigiderului a venit atunci când bobina frigorifică a fost inventată de Ibn Sina în secolul al XI-lea.

Bobina frigorifică a fost utilizată pentru condensarea vaporilor. William Cullen la Universitatea din Glasgow a demonstrat primul sistem de refrigerare artificială în anul 1748. Cu toate acestea, nu a folosit niciodată descoperirea sa în scopuri practice. În anul 1805, inventatorul american Oliver Evans, a conceput prima mașină frigorifică care nu a folosit lichid și în schimb a folosit vapori pentru a se răci. În 1834, Jacob Parkins a construit prima mașină pentru refrigerare practică.

Medicul american John Gorrie a construit un frigider în 1844 pe baza designului Oliver Evans pentru a produce gheață pentru răcirea aerului pentru pacienții cu febră galbenă.

Prima mașină de fabricat gheață folosită în scopuri alimentare practice, cum ar fi ambalarea și prepararea cărnii a fost inventată de James Harrison în 1857. Acest același concept a fost făcut mai complex în 1859 de Ferdinand Carre în 1859. Acest sistem nou dezvoltat nu a folosit aer comprimat pentru rece, dar în schimb a folosit amoniac.

Mai târziu, în 1876, Carl von Linden, un inginer german, a stabilit procesul de lichefiere a gazului, care este un aspect crucial al tehnologiei frigorifice. Primul sistem de refrigerare utilizat pe scară largă a fost lansat de General Electric în 1927.

Începând cu anii 1920 Freon a fost utilizat și comercializat ca o alternativă de toxicitate mai mică la substanțele utilizate în unitățile de refrigerare anterioare.

Ghidul cumparatorului

Pentru persoanele cu familii numeroase sau pentru cei care prefera sa faca aprovizionari de alimente mai rar, pe langa frigider, congelatorul este dispozitivul cel mai apreciat, mai ales in perioada verii, in care depozitarea pe termen lung trebuie facuta neaparat la temperaturi mai mici de 0°C. Chiar si asa, nu oricine detine un astfel de dispozitiv pentru stocare, mai ales atunci cand deja a investit intr-un frigider propriu-zis.

Avantajele sunt mari, fata de cele pe care le poate oferi un congelator mic incorporat. Pe langa capacitatea extinsa de umplere, un astfel de aparat permite aranjarea ingredientelor pe categorii si repartizarea corespunzatoare, in functie de temperaturile de inghet recomandate.

Cum funcționează congelatorul

Refrigerarea este procesul mecanic de îndepărtare a căldurii dintr-un spațiu închis pentru a scădea temperatura. Mașina folosește evaporarea lichidului pentru absorbția căldurii.

Lichidul cunoscut sub numele de agent frigorific se evaporă la temperaturi excepțional scăzute, producând o temperatură de îngheț în interiorul mașinii. Conceptul fizic este că un lichid poate fi vaporizat rapid prin compresie. Vaporii în expansiune au nevoie de energie cinetică pe care o absoarbe din zona din apropiere.

Drept urmare, acesta pierde energie și devine imediat mai rece. Răcirea prin extinderea rapidă a gazelor este baza frigorificului modern.

Tipuri de congelatoare

Exista mai multe tipuri de congelatoare, congelator orizontal, congelator vertical si produsele tip combina frigorifica 2 in 1.

Aspect

Congelatoarele orizontale stau orizontal pe podea și sunt adânci în comparație cu congelatoarele verticale. Acest lucru poate fi ideal atunci când adăugați produse alimentare în el, dar înseamnă, de asemenea, că va trebui să săpați pentru produse mai vechi.

Pe de altă parte, congelatoarele verticale seamănă foarte mult cu frigiderele. Stau vertical și funcționează în același mod în care face un frigider pentru a ține obiectele pe diversele rafturi și compartimente. Ele economisesc mai mult spațiu decât congelatoarele de piept, ceea ce face mai ușor să găsești spațiu în casă.

Ele pot aluneca cu ușurință în zonele în care există un spațiu mai puțin orizontal. Congelatoarele pieptului tind să aibă lungimea și lățimea largă, ceea ce face dificilă găsirea unui loc.

Congelatoarele orizontale tind să mențină alimentele la o temperatură mai consistentă decât congelatoarele verticale. Acest lucru înseamnă că teoretic puteți lăsa lucrurile înghețate pentru perioade mai lungi de timp fără probleme.

Acest lucru se datorează nevoii lor de decongelare manuală; există mai puțină aer care circulă prin congelator, ceea ce menține arderea congelatorului la minimum. În plus, nu există mâncare depozitată pe ușă, care poate fi o temperatură diferită decât cea interioară.

Congelatoarele verticale care au fost echipate cu auto-decongelare au adesea mai multă circulație a aerului. Deși acest lucru înseamnă că au o întreținere mai scăzută, înseamnă că și produsele alimentare stocate în ele sunt mai predispuse la dezvoltarea arderii la congelator sau la acumularea de cristale de gheață. De asemenea, temperaturile nu sunt la fel de consistente, așa că este posibil să nu puteți lăsa mâncarea într-un congelator vertical pentru o perioadă lungă de timp.

Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Maluma Review's Romania 2020 - 2023