Nr. | Imagine | Nume | Evaluare | Verificati pretul |
1 din 10
|
Oala sub presiune HCM Galaxy, 9L |
VERIFICAȚI PREȚUL
pe emag.ro
|
||
2 din 10
|
Oala sub presiune Hausberg din aluminiu |
VERIFICAȚI PREȚUL
pe emag.ro
|
||
3 din 10
|
Oala sub presiune Banquet, 5 L |
VERIFICAȚI PREȚUL
pe emag.ro
|
||
4 din 10
|
Oala sub presiune HCM, Inox, 9L |
VERIFICAȚI PREȚUL
pe emag.ro
|
||
5 din 10
|
Oala sub presiune inox Zilan ZLN-1015, Capacitate 9L |
VERIFICAȚI PREȚUL
pe emag.ro
|
Ce este gătitul sub presiune și ce face? O oala sub presiune
O discuție despre experiența dvs. cu acest aparat de modă veche, o privire în cartea de bucate aragaz cu presiune – dar astăzi vom trece la elementele de bază.
Ce este oricum un aragaz sub presiune? Când a fost inventat? Cum functioneazã?
De ce ai lua în considerare adăugarea unuia la arsenalul tău de unelte de bucătărie?
Ce este un aragaz sub presiune și ce face?
Un aragaz cu presiune funcționează pe un principiu simplu: presiunea la abur Un vas sigilat, cu multă aburitate în interior, acumulează presiune ridicată, ceea ce ajută mâncarea să gătească mai repede.
Când a fost inventată aragazul sub presiune?
A fost inventat în anii 1600 de un francez de Denis Papin, care dorea să transpună noi descoperiri în fizică despre presiune și abur în gătit. El și-a numit vasul „Digester”, dar a durat destul de mult timp înainte ca standardele de fabricație și tehnologia mai bune să poată face aceste vase de înaltă presiune în siguranță.
Cum funcționează un aragaz cu presiune?
Un aragaz sub presiune este un vas sigilat cu o supapă care controlează presiunea aburului din interior. Pe măsură ce vasul se încălzește, lichidul din interior formează abur, ceea ce crește presiunea în oală. Acest abur de înaltă presiune are două efecte majore:
- Ridică punctul de fierbere al apei din oală. Când gătiți ceva umed, precum o tocană sau legume aburite, căldura gătitului dvs. este limitată la punctul de fierbere al apei (212 °). Dar cu presiunea aburului acum punctul de fierbere poate ajunge până la 250 ° . Această căldură mai mare ajută mâncarea să gătească mai repede.
- Crește presiunea, forțând lichidul în alimente. De asemenea, presiunea ridicată ajută la forțarea rapidă a lichidului și a umidității în alimente, ceea ce îl ajută să gătească mai repede și, de asemenea, ajută anumite alimente, cum ar fi carnea dură, să devină foarte fragede.
- Căldura extra-ridicată a aragazului sub presiune promovează, de asemenea, caramelizarea și rumenirea într-un mod surprinzător – nu suntem obișnuiți să se caramelizeze alimentele atunci când se gătește în lichid. Dar aromele create într-un aragaz cu presiune pot fi cu adevărat profunde și complexe – spre deosebire de alimentele obișnuite cu aburi.
Ce puteți găti în aragazul sub presiune?
Aproape orice! Găteste orez în doar câteva minute și gătește lucruri mai dure, precum fasolea și năutul în mult mai puțin de o oră. Este foarte bun pentru alimentele care trebuie să fie sensibilizate, cum ar fi carnea și prăjirile încondeiate Dar oamenii au gătit tot felul de alte lucruri în el.
Este folosit cel mai frecvent în întreaga lume pentru fasole și legume, tocanite și legume.
Ce este complicat despre gătit într-o oala sub presiune?
Este un mod cu totul nou de gătit, cu un limbaj și procese proprii. De obicei, trebuie să așteptați ca un aragaz sub presiune să se încălzească, apoi adăugați mâncarea și capacul și lăsați-l să gătească o anumită perioadă de timp, la un anumit nivel de presiune. (Cât timp există multe diagrame de gătit sub presiune care vă arată cât de mult anumite alimente ar trebui să gătiți? -. Eu folosesc cel care a venit cu oala mea de presiune electric) Apoi lăsați eliberarea de presiune (uneori rapid, uneori lent – depinde de reteta )