Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
blackfriday
oferta
telefon
Am fost un fan al soluției de scurtare a link-urilor de la Google de la momentul apariției. Din păcate, am fost nevoit să caut alternative, din momentul în care compania americană a anunțat desființarea sa.

În urmă cu aproape zece ani, Google își lansa propria soluție de scurtare a URL-urilor. Acesta este un serviciu de nișă, care te ajută să înlocuiești o adresă web complexă cu un doar câteva litere. Facilitează partajarea mai rapidă a paginilor pe care le descoperi pe internet și îți oferă câteva statistici legate numărul de accesări. Practic, dacă postezi un articol pe care l-ai scris pe Facebook printr-un URL prescurtat, poți vedea câte accesări ai doar din sursa respectivă.

De câțiva ani, Google lucrează la desființarea serviciului de prescurtare a URL-urilor accesibil la adreesa goo.gl. Din mai 2018, nu a mai putut fi accesat de către utilizatori noi. De pe data de 30 martie 2019, nimeni nu a mai putut crea linkuri noi prin intermediul serviciului, deși s-ar putea să-ți poți descărca un istoric al vechilor linkuri prescurtate în format CSV. Un lucru este însă sigur, linkurile prescurtate anterior și integrate în diverse site-uri vor continua să funcționeze.

Ca alternative, cele mai interesante dintre soluțiile pe care le-am găsit și, ocazional, folosit în ultimii ani sunt Bitly, TinyURL și Rebrandly. Fiecare dintre cele trei are propiile avantaje.

TinyURL este cel mai simplu dintre toate serviciile de prescurtare a adreselor web sau a URL-urilor. Nu implică să-ți creezi vreun cont, dar nici nu-ți oferă statistici pentru linkurile prescurtate. Doar le transformă într-un URL de forma tinyurl.com

Rebrandly te obligă să-ți creezi un cont gratuit sau contra cost, dar îți oferă un avantaj important. Te ajută să-ți creezi propriul serviciu de scurtare al URL-urilor cu un domeniu achiziționat prin Rebrandly. Opțional, ți le poți prescurta cu forma rebrand.ly/puiu și, la fiecare accesare, vei obține o serie de statistici.

Bitly este unul dintre cele mai vechi și mai complexe servicii de URL shortening. Deși îți poți crea un cont gratuit pentru a scurta 500 de URL-uri personalizate sau 10.000 de URL-uri nepersonalizate, magia sa stă în informațiile de care poate profita o companie care folosește serviciul. Printr-o interfață simplă, afli câți oameni au dat click pe linkuri, de unde sunt pe glob și alte câteva detalii de care poți profita într-o formă sau alta

Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Maluma Review's Romania 2020 - 2023