Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
blackfriday
oferta
telefon

Unde ne adăpostim în cazul unui atac nuclear. Primele 15 minute sunt vitale

luni, februarie 28th, 2022 119 Facebook Twitter

Nota: . Votat de ori.

Decizia președintelui rus Vladimir Putin care a ordonat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, să ridice gradul de alertă pentru forțele nucleare, după ce el a acuzat „declarații agresive din partea țărilor NATO”, stârnește îngrijorare. Iată ce putem face pentru a ne salva în caz de explozie nucleară.
Image: © GettyImages
Echipa Maluma petrece multe ore testand si cercetand piata pentru tine. Dorim sa iti oferim cel mai bun produs, fiecare dintre produsele de mai jos sunt atent selectionate de catre echipa noastra. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Un site oficial guvernamental al Statelor Unite ale Americii, ready.gov, explică pe larg toți pașii pe care îi putem face pentru a ne salva viețile în cazul în care are loc o explozie nucleară.

Exploziile nucleare pot provoca daune semnificative și victime din cauza exploziei, căldurii și radiațiilor, dar vă puteți menține familia în siguranță știind ce să faceți și fiind pregătiți dacă se întâmplă.

O armă nucleară este un dispozitiv care folosește o reacție nucleară pentru a crea o explozie. Dispozitivele nucleare variază de la un mic dispozitiv portabil transportat de o persoană până la o armă transportată de o rachetă.

O explozie nucleară poate avea loc cu sau fără avertizare de câteva minute. Fallout este cel mai periculoasă în primele ore după detonare, când emite cel mai mare nivel de radiație. Este nevoie de timp pentru ca precipitațiile să ajungă înapoi la nivelul solului, adesea mai mult de 15 minute pentru zonele din afara zonelor de daune imediate ale exploziei. Acesta este timp suficient pentru a putea preveni expunerea semnificativă la radiații urmând acești pași simpli:

INTRA INAUNTRU

Intră în cea mai apropiată clădire pentru a evita radiațiile. Cărămida sau betonul sunt cele mai bune.

Îndepărtați hainele contaminate și ștergeți sau spălați pielea neprotejată 
Dacă ați fost afară după ce au sosit precipitațiile. Dezinfectantul pentru mâini nu protejează împotriva căderii. Evitați să vă atingeți ochii, nasul și gura, dacă este posibil. Nu folosiți șervețele dezinfectante pe piele.

Mergeți la subsol sau la mijlocul clădirii
Stai departe de pereții exteriori și de acoperiș. Încercați să mențineți o distanță de cel puțin șase picioare între dvs. și persoanele care nu fac parte din gospodăria dvs. Dacă este posibil, purtați o mască dacă vă adăpostiți cu persoane care nu fac parte din gospodăria dvs. Copiii sub doi ani, persoanele care au dificultăți de respirație și cei care nu își pot îndepărta singuri măștile nu ar trebui să le poarte.

STAI INAUNTRU

Stați înăuntru timp de 24 de ore, cu excepția cazului în care autoritățile locale oferă alte instrucțiuni. Continuați să practicați distanțarea socială purtând o mască și păstrând o distanță de cel puțin 6 metri între tine și persoanele care nu fac parte din gospodăria ta.

Familia ar trebui să rămână acolo unde sunt înăuntru. Reuniți-vă mai târziu pentru a evita expunerea la radiații periculoase.

Ține-ți animalele de companie înăuntru.

Unde ne adăpostim în cazul unui atac nuclear. Primele 15 minute sunt vitale


RĂMÂNEȚI APROAPE

Accesați orice media disponibilă pentru informații oficiale, cum ar fi când este sigur să ieșiți și unde ar trebui să mergeți.

Radiourile care funcționează cu baterii și cu manivelă vor funcționa după o detonare nucleară.

Telefonul mobil, mesajele text, televiziunea și serviciile de internet pot fi întrerupte sau indisponibile.

 

Cum ramn in siguranta in cazul unei explozii nucleare

Pregătește-te ACUM

Identificați locațiile adăposturilor . Identificați cea mai bună locație de adăpost lângă locul unde petreceți mult timp, cum ar fi acasă, serviciu și școală. Cele mai bune locații sunt subterane și în mijlocul clădirilor mai mari.

În timpul navetei, identificați adăposturile adecvate pe care să le căutați în cazul unei detonări. Din cauza COVID-19, multe locuri pe care le puteți trece în drum spre și de la locul de muncă pot fi închise sau este posibil să nu aibă program obișnuit de funcționare.

Zonele exterioare , vehiculele, casele mobile NU oferă un adăpost adecvat. Căutați subsoluri sau centrul clădirilor mari cu mai multe etaje.

Asigurați-vă că aveți un kit de aprovizionare de urgență pentru locurile pe care le frecventați și ar putea fi nevoit să stați timp de 24 de ore. Ar trebui să includă apă îmbuteliată, alimente ambalate, medicamente de urgență, un radio cu manivelă sau un radio alimentat cu baterii pentru a obține informații în cazul în care este întreruptă curentul, o lanternă și baterii suplimentare pentru articolele esențiale. Dacă este posibil, păstrați proviziile timp de trei sau mai multe zile.

 • Dacă puteți, lăsați deoparte articole precum săpunul, dezinfectantul pentru mâini care conține cel puțin 60% alcool, șervețele dezinfectante și articolele generale de curățare de uz casnic pe care le puteți folosi pentru a dezinfecta suprafețele pe care le atingeți în mod regulat. După o inundație, este posibil să nu aveți acces la aceste provizii zile sau chiar săptămâni. Țineți cont de nevoile specifice ale fiecărei persoane, inclusiv de medicamente. Nu uita de nevoile animalelor de companie. Obțineți baterii și dispozitive de încărcare suplimentare pentru telefoane și alte echipamente critice.
 • Pregătirea vă permite să evitați excursiile inutile și să abordați probleme medicale minore la domiciliu, uşurând povara pentru centrele de îngrijire urgentă și spitale.
 • Amintiți-vă că nu toată lumea își poate permite să răspundă aprovizionându-se cu cele necesare. Pentru cei care își permit, efectuarea de achiziții esențiale și construirea lent de provizii în avans va permite perioade mai lungi de timp între călătoriile de cumpărături. Acest lucru ajută la protejarea celor care nu pot să-și procure articolele esențiale înainte de pandemie și trebuie să cumpere mai des. În plus, luați în considerare evitarea produselor etichetate WIC, astfel încât cei care se bazează pe aceste produse să le poată accesa.

Supraviețuiește ÎN TIMPUL

Dacă sunteți avertizat de un atac iminent, intrați imediat în cea mai apropiată clădire și îndepărtați-vă de ferestre. Acest lucru va ajuta la asigurarea protecției împotriva exploziei, căldurii și radiațiilor detonației.

 • Când ați ajuns într-un loc sigur, încercați să mențineți o distanță de cel puțin 6 picioare între dvs. și persoanele care nu fac parte din gospodăria dvs. Dacă este posibil, purtați o mască dacă vă adăpostiți cu persoane care nu fac parte din gospodăria dvs. Copiii sub doi ani, persoanele care au dificultăți de respirație și cei care nu își pot îndepărta singuri măștile nu ar trebui să le poarte.

Dacă sunteți în aer liber când are loc o detonare , protejați-vă de explozia din spatele a ceea ce ar putea oferi protecție. Întindeți-vă cu fața în jos pentru a proteja pielea expusă de căldură și resturile zburătoare. Evitați să vă atingeți ochii, nasul și gura, dacă este posibil. Dacă vă aflați într-un vehicul, opriți-vă în siguranță și coborâți din vehicul.

După trecerea undei de șoc, intrați în cel mai apropiat și cel mai bun loc de adăpost pentru a vă proteja de potențialele cădere. Veți avea la dispoziție 10 minute sau mai mult pentru a găsi un adăpost adecvat.

Fii înăuntru înainte de a sosi precipitațiile . Cele mai ridicate niveluri de radiație exterioară de la precipitații apar imediat după sosirea precipitațiilor și apoi scad cu timpul.

Fiți la curent cu instrucțiunile actualizate de la oficialii de intervenție în caz de urgență. Dacă vi se recomandă să evacuați, ascultați informații despre rute, adăposturi și proceduri.

Dacă ați evacuat, nu vă întoarceți până nu vi se spune că este sigur să faceți acest lucru de către oficialii locali.

 • Faceți planuri pentru a rămâne cu prietenii sau familia în caz de evacuare. Rețineți că locațiile adăposturilor publice s-ar putea să se fi schimbat din cauza COVID-19. Verificați cu autoritățile locale pentru a determina care adăposturi publice sunt deschise.
 • Dacă autoritățile ți se spune să evacuezi într-un adăpost public, încearcă să aduci articole care te pot ajuta să te protejezi pe tine și pe familia ta de COVID-19, cum ar fi dezinfectant pentru mâini care conține cel puțin 60% alcool, materiale de curățat și două măști de persoană.Copiii sub doi ani, persoanele cu dificultăți de respirație și persoanele care nu își pot scoate singure măștile nu ar trebui să le poarte.
 • Revizuiți liniile directoare ale CDC pentru „ Mergerea într-un adăpost public pentru dezastre în timpul pandemiei de COVID-19 ”.

Fii în siguranță DUPĂ

Imediat după ce vă aflați în adăpost, dacă este posibil să fi fost afară după ce au sosit precipitațiile.

Îndepărtați stratul exterior de îmbrăcăminte contaminată pentru a îndepărta precipitațiile și radiațiile din corp. Evitați să vă atingeți ochii, nasul și gura, dacă este posibil.

Faceți un duș sau spălați-vă cu apă și săpun pentru a îndepărta reziduurile de pe orice piele sau păr care nu a fost acoperit. Dacă nu puteți să vă spălați sau să faceți duș, folosiți un șterg sau o cârpă umedă curată pentru a șterge orice piele sau păr care nu a fost acoperit. Dezinfectantul pentru mâini nu protejează împotriva căderii. Evitați să vă atingeți ochii, nasul și gura, dacă este posibil. Nu folosiți șervețele dezinfectante pe piele.

Curăță toate animalele de companie care au fost afară după ce au sosit precipitațiile. Periați ușor haina animalului dvs. de companie pentru a îndepărta orice particule de cădere și spălați-vă animalul de companie cu apă și săpun, dacă este disponibil.

Este sigur să mănânci sau să bei alimente ambalate sau articole care se aflau în interiorul unei clădiri. Nu consumați alimente sau lichide care au fost descoperite în aer liber și care pot fi contaminate de precipitații.

Dacă sunteți bolnav sau rănit, ascultați instrucțiunile despre cum și unde să obțineți asistență medicală atunci când autoritățile vă spun că este sigur să ieșiți. Dacă sunteți bolnav și aveți nevoie de asistență medicală , contactați furnizorul dumneavoastră de asistență medicală pentru instrucțiuni. Dacă vă aflați într-un adăpost public, anunțați imediat personalul din acea unitate, astfel încât să poată suna un spital sau o clinică locală. Dacă vă confruntați cu o urgență medicală, sunați la 9-1-1 și informați operatorul dacă aveți sau credeți că ați putea avea COVID-19. Dacă puteți, puneți o mască înainte de sosirea ajutorului.

Interacționează virtual cu comunitatea ta prin apeluri video și telefonice. Să știi că este normal să te simți anxios sau stresat. Ai grijă de corpul tău și vorbește cu cineva dacă te simți supărat. Mulți oameni pot simți deja teamă și anxietate în legătură cu coronavirusul 2019 (COVID-19). Amenințarea unei explozii nucleare poate adăuga stres suplimentar. Urmați îndrumările CDC pentru gestionarea stresului în timpul unui eveniment traumatic și gestionarea stresului în timpul COVID-19 .

Pericole legate de exploziile nucleare

 • Lumina puternica poate provoca orbire temporară pentru mai puțin de un minut.
 • Undade explozie poate provoca moartea, rănirea și deteriorarea structurilor la câțiva kilometri distanță de explozie.
 • Radiatia poate deteriora celulele corpului. Expunerile mari pot provoca boala de radiații.
 • Incendiul si caldura pot cauza moartea, arsuri și deteriorarea structurilor la câțiva kilometri distanță.
 • Pulsul electromagnetix (EMP) poate deteriora echipamentele electrice și electronice la câțiva kilometri distanță de detonare și poate provoca întreruperi temporare mai departe.
 • FALLOUT  este murdărie radioactivă, vizibilă și resturi care plouă de la câțiva kilometri în sus și pot provoca îmbolnăviri celor care se află afară.
Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Maluma Review's Romania 2020 - 2023