Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
blackfriday
oferta
telefon
Iată cum să îți încarci mai rapid telefonul sau tableta, chiar dacă nu acceptă încărcare rapidă Qualcomm.

Probabil ați observat că telefonul sau tableta dvs. se vor încărca mult mai lent atunci când este conectat la portul USB al unui computer sau laptop decât în ​​cazul unui adaptor de alimentare. Și este posibil să fi observat că telefonul dvs. se va încărca mai repede când este conectat la încărcătorul furnizat cu tableta. Acest lucru se datorează faptului că diferite încărcătoare au puteri de alimentare diferite.

Tehnologia Quick Charge

Tehnologia Quick Charge de la Qualcomm este ceva ce se găsește în telefoanele și tabletele care rulează procesoarele Snapdragon recente și nu mai este restricționată la flagship-uri. Cel mai recent standard Quick Charge 4+ poate oferi telefoane compatibile cu până la 50% încărcare în doar 15 minute. Pentru a beneficia de această viteză mai rapidă, atât telefonul, cât și încărcătorul trebuie să fie compatibili.

În timp ce portul USB al PC-ului este specificat la 2.5W pentru USB 1.0 și 2.0 și 4.5W pentru USB 3.0 (așadar, utilizați întotdeauna un port USB 3.0, preferând USB 1.0 sau 2.0 când este disponibil), un încărcător de telefon standard poate fi evaluat la 5W și un încărcător pentru tablete de 10W.

În aceste zile puteți obține și încărcătoare care acceptă viteze de încărcare semnificativ mai rapide. USB-C Power Delivery funcționează până la 100W, de exemplu, deși niciun telefon nu poate accepta atâta putere … încă.

Unii producători specifică acum propriile tehnologii de încărcare rapidă, de obicei numite Turbo Charge sau ceva similar. Dar, pentru a satisface viteza promisă, veți avea nevoie de o capacă de încărcare.

Pot folosi un încărcător de tablete cu un telefon?

Puteți utiliza orice încărcător USB cu orice telefon sau tabletă, cu singurul avertisment care, dacă nu există suficientă energie disponibilă, puteți găsi că dispozitivul dvs. nu se va încărca – acest lucru este adesea în cazul iPads, care nu se vor încărca de la un computer port USB standard.

Rețineți că dispozitivul dvs. va atrage doar puterea necesară. Dacă conectați un încărcător de 10 W la un telefon care acceptă doar 5 W, acesta va trage în continuare doar 5 W și nu va încarca mai repede decât ar fi cu un încărcător specificat mai jos.

Cu toate acestea, multe telefoane și majoritatea tabletelor vor accepta o intrare mai mare. Verificați acum specificația telefonului și a încărcătorului dvs. pentru a vedea dacă puteți beneficia de o încărcare mai rapidă.

Ce altceva pot face?
Câteva sfaturi sunt adesea legate în jurul acestei afirmații pentru a permite o încărcare mai rapidă. Una dintre acestea este să scoateți carcasa telefonului. Nu suntem convinși de succesul acestui sfat, deși ați putea argumenta că evitând acumularea excesivă de căldură veți prelungi viața bateriei dispozitivului, permițându-i să funcționeze la performanțe maxime pentru mai mult timp.

Un alt sfat potențial util, dacă puteți suporta să vă deconectați o oră sau două, este să puneți telefonul sau tableta fie în modul zbor sau să îl opriți în timpul încărcării. Acest lucru poate încărca dispozitivul mai rapid, deoarece nu este ocupat cu alte activități care altfel ar pune o scurgere pe baterie.

Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Maluma Review's Romania 2020 - 2023