Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
blackfriday
oferta
telefon
Cum sa iti resetezi parola

În acest ghid  de mai jos vă vom arăta cum puteți efectua o resetare a parolei în Windows 10. Există o mulțime de moduri de a vă reseta parola în Windows 10, toate acestea vă pot ajuta să vă recuperați contul.

Metoda pe care o utilizați va depinde dacă contul dvs. este pur și simplu un cont local sau unul conectat la contul dvs. Microsoft și dacă utilizați o parolă sau un cod PIN pentru a vă conecta. Indiferent, aveți o mulțime de opțiuni la dispoziție, deci nu este nevoie să intri în panică dacă ești închis.

1. Resetați parola contului
Încercați mai întâi această sugestie dacă este parola pentru contul dvs. local de PC pe care trebuie să o resetați. Dacă utilizați Windows 10 versiunea 1803 sau o versiune ulterioară, selectați linkul „Resetare parolă” sub numele de utilizator de pe ecranul de conectare.

Va trebui să răspundeți la întrebarea de securitate, apoi să introduceți o nouă parolă. Aceasta va fi apoi salvată ca nouă parolă de acum încolo.

În mod alternativ, dacă v-ați conectat puteți apăsa Ctrl + Alt + Șterge, apoi faceți clic pe „Schimbare parolă”. Introduceți numele contului a cărui parolă doriți să o modificați, apoi introduceți o nouă parolă mai jos.

2. Resetați contul Microsoft
Dacă utilizați un cont Microsoft pentru a vă conecta la Windows 10 și vă aflați blocat, accesați site-ul web de recuperare a contului Microsoft și introduceți adresa de e-mail, numărul de telefon sau numele Skype, apoi faceți clic pe „Următorul”.

Alegeți cum Microsoft vă va trimite un cod de securitate, apoi introduceți informațiile care lipsesc și faceți clic pe „Obține cod”.

După ce ați primit codul de securitate, va trebui să îl introduceți în caseta „Verificați identitatea”. Acum va trebui să introduceți o nouă parolă; reintroduceți-l pentru a confirma, apoi faceți clic pe „Următorul” pentru a finaliza procesul.

3. Resetați un PIN din ecranul de conectare
Dacă utilizați un cod PIN mai degrabă decât o parolă pentru a accesa contul Windows 10, există o altă modalitate de resetare a acestuia. Pentru a începe, faceți clic pe „Am uitat PIN-ul meu” sub caseta de conectare PIN. Introduceți parola pentru contul Microsoft, apoi faceți clic pe „Următorul”.

Alegeți modul în care doriți să vi se trimită un cod de securitate (fie ca e-mail, fie prin SMS), apoi completați informațiile care lipsesc pentru a verifica că contul dvs. este al dumneavoastră. După ce primiți codul, introduceți-l pe computer, apoi alegeți un nou PIN și reintroduceți-l pentru confirmare. Aceasta vă va reseta codul PIN.

4. Resetați un cod PIN în setările Windows 10
Dacă v-ați conectat deja la contul dvs. și doriți să schimbați codul PIN, este suficient de simplu. În primul rând, asigurați-vă că sunteți conectat la internet. Acum, faceți clic pe Start, apoi pe Setări cog și accesați „Conturi & gt; Opțiuni de conectare.

Faceți clic pe „Am uitat PIN-ul meu”, apoi introduceți parola contului dvs. și faceți clic pe „OK”. Puteți apoi să introduceți un cod PIN nou, care poate fi pur și simplu numere sau include litere și simboluri. Când ați ales una, introduceți-o din nou pentru a confirma, apoi faceți clic pe „OK”.

5. Folosiți Comand Prompt cu drepturi de administrator 
O modalitate rapidă de resetare a parolei contului dvs. local este să folosiți un prompt de comandă ridicat, deși necesită să vă murdăriți puțin.

Faceți clic pe Start și, în bara de căutare Windows 10, tastați „cmd”. Faceți clic dreapta pe prima intrare, apoi faceți clic pe „Executați ca administrator”.

Introduceți următoarea frază, înlocuind „contul” cu numele contului și „parola” cu noua parolă pe care doriți să o utilizați:

net user account password

După ce ați terminat, apăsați „Enter” și închideți promptul de comandă.

6. Folosiți un alt cont de administrator
Această metodă se bazează pe faptul că aveți deja un alt cont Windows 10 pe computerul dvs. configurat ca administrator. Dacă o faceți, aveți noroc.

Reporniți computerul și conectați-vă la celălalt cont de administrator, apoi în bara de căutare Windows 10, tastați „Computer Management” și faceți clic pe rezultatul principal.

7. Resetați computerul
Folosind o versiune de Windows 10 înainte de 1803? Lucrurile sunt ceva mai drastice dacă trebuie să resetați parola, deoarece conturile locale din versiunile inițiale ale Windows 10 nu au avut întrebări de securitate care să vă permită să schimbați o parolă.

Dacă v-ați uitat parola contului local, va trebui să vă resetați complet computerul. Asta înseamnă pierderea tuturor datelor, programelor și setărilor.

Pe ecranul de conectare, țineți apăsat „Shift” în timp ce apăsați și faceți clic pe „Power> Restart”. Când computerul repornește, veți vedea un ecran „Alegeți o opțiune”. Faceți clic pe „Depanare> Resetați acest computer”, apoi faceți clic pe „Ștergeți totul”.

Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Maluma Review's Romania 2020 - 2023