Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
blackfriday
oferta
telefon
Cum trebuie să îngrijești un nou născut
Eşti plin de emoţie numai când te gândeşti că mai este puţin şi urmează să cunoşti cea mai importantă persoană din viaţa ta, copilul tău.

Care sunt lucrurile pe care părinţii este bine să le cunoască înainte de a-şi ţine în braţe bebeluşul.

Poţi să-i faci baie chiar dacă nu a căzut bontul ombilical ?

Toti parintii au avut temeri când a venit momentul să-i facă baie pentru prima dată celui mic, mai ales că bontul ombilical încă nu a căzut. Specialiştii în pediatrie spun nou-născutului trebuie să-i fie făcută baie, cu condiţia ca zona buricului se păstrează uscată.
Dacă se păstrează igiena la nivelul bontului ombilical el se va usca şi cădea cel mai târziu în cea de-a treia săptămână de viaţă.

Nu-ţi fie teamă să atingi capul bebeluşului

Mulţi părinţi au teamă atunci când ţin în braţe bebeluşul, mai ales când îi ating căpuşorul (datorită zonelor moi de la nivelul craniului cunoscute sub denumirea de fontanele). ,,La unii bebeluşi zonele moi se închid mai rapid, în timp ce la alţii mai târziu, în jurul vârstei de 18-24 de luni. Părinţilor nu trebuie să le fie teamă să atingă căpuşorul bebeluşului, doar că trebuie să evite mişcările puternice. Uneori se poate simţi că zona moale pulsează. Vasele de sânge care acoperă creierului se află la acest nivel”, spune medicul pediatru Tanya Remer Altmann.

Cum îţi poţi da seama că mânăncă suficient

Bebeluşul va mânca în primele luni de viaţă la fiecare două-trei ore. Spre deosebire de situaţiile când bebeluşul este hrănit cu lapte praf şi când se ştie cantitatea pe care trebuie să o consume, atunci când este alăptat mamele au temerea că cel mic nu mănâncă suficient. ,,Cel mai bun indicator în astfel de cazuri este greutatea copilului. Părintele poate să îl cântărească zilnic şi să observe dacă ia în greutate.
Un alt indicator este şi numărul de scutece pe care bebeluşul le udă”, explică medicul pediatru Christopher Tolcher.

Etapa de nou-născut este una trecătoare

Stresat, obosit şi pare că nu mai reuşeşti să scoţi lucrurile la capăt. Cam aşa pot fi descrise primele luni de către părinţii care au bebeluşi. Vestea bună este că etapa de nou-născut este una trecătoare şi că treptat părinţii şi bebeluşul vor intra într-un ritm astfel încât lucrurile să fie mai uşoare. Cel mic o să ajungă să aibă un program de somn, să mănânce la ore fixe, ceea ce reprezintă un răgaz şi pentru părinţi.

Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Maluma Review's Romania 2020 - 2023