Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
blackfriday
oferta
telefon

Cum să estimați durata de viață rămasă a SSD-ului dvs

joi, septembrie 8th, 2022 34 Facebook Twitter

Nota: . Votat de ori.

Toate SSD-urile au o durată de viață limitată din cauza ciclurilor de scriere. Iată cum poți estima cât de aproape ești de final.
Echipa Maluma petrece multe ore testand si cercetand piata pentru tine. Dorim sa iti oferim cel mai bun produs, fiecare dintre produsele de mai jos sunt atent selectionate de catre echipa noastra. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Dar lucrul este că majoritatea utilizatorilor nu trebuie să-și facă deloc griji pentru acest lucru. După cum se dovedește, chiar și cel mai pasionat utilizator acasă va avea nevoie de câțiva ani pentru a epuiza ciclurile de scriere , așa că, dacă ești îngrijorat, nu fi.

Acestea fiind spuse, dacă sunteți curios să aflați câți ani au mai rămas pe SSD-ul dvs., există modalități de a estima durata de viață rămasă a SSD-urilor.

În medie, un SSD modern va supraviețui până când veți scrie aproximativ 700 TB de date pe durata de viață. Unii pot supraviețui mai mult, alții mai scurt – aceasta este doar media. Deci, se consideră că, dacă puteți vedea câte date de viață ați scris pe SSD-ul dvs. actual, puteți estima durata de viață rămasă.

SSD-urile au o durată de viață lungă

Deoarece SSD-urile nu au piese mobile, sunt foarte fiabile. De fapt, majoritatea SSD-urilor pot dura peste cinci ani, în timp ce cele mai durabile unități depășesc zece ani.

Cu toate acestea, cât de mult va dura SSD-ul dvs. depinde de cât de des scrieți date în el și le puteți folosi pentru a estima durata de viață.

Utilizati CrystalDiskInfo pentru a estima durata de viață a SSD dvs.

CrystalDiskInfo este un program mic cu adevărat la îndemână pe care îl puteți folosi pentru a estima durata de viață rămasă a SSD-ului dumneavoastră. Conține suficiente informații încât să fie de fapt util și nu copleșitor și, cel mai bine, este complet gratuit de utilizat.

Descărcați: CrystalDiskInfo pentru Windows (gratuit, cu sursă deschisă)

  1. Instalați și lansați CrystalDiskInfo .
  2. Căutați sub Stare de sănătate . Ar trebui să aibă un procent de sănătate, cum ar fi o baterie, pentru a vă informa despre durata de viață rămasă a SSD-ului – cu cât este mai mare procentul de stare de sănătate , cu atât SSD-ul dvs. va dura mai mult.
  3. În starea de sănătate , ar trebui să vă spună și starea SSD-ului.
    1. Dacă scrie Bine , atunci nu aveți de ce să vă faceți griji încă.
    2. Cu toate acestea, dacă scrie Atenție , înseamnă că SSD-ul se degradează și ar trebui să faceți copii de rezervă ale fișierelor și să-l înlocuiți înainte de a fi prea târziu.
    3. Dacă scrie Bad , durata de viață a SSD-ului s-a încheiat și ai fi norocos dacă funcționează dacă nu a eșuat deja. Dacă mai spune ceva, atunci poate doriți să investigați în continuare, dar asta depășește scopul acestei postări.
  4. Priviți în dreapta sus pentru Total Host Writes (sau ar putea fi doar Host Writes , în funcție de versiunea dvs.). Aceasta este câte date totale au fost scrise vreodată pe această unitate.

Estimați durata de viață SSD rămasă utilizând garanția și orele MTBF

Majoritatea producătorilor de SSD au o garanție pe care o poți folosi pentru a prezice cât de mult va dura probabil SSD-ul tău la minimum. Desigur, asta nu înseamnă că garanția va dezvălui durata de viață rămasă a SSD-ului, dar te-ar putea ajuta să estimați probabilitatea defecțiunii acestuia. De exemplu, un SSD cu o garanție de cinci ani sau 600TB TBW (Total Host Writes) va dura probabil mai mult în comparație cu un SSD cu trei ani garanție sau 200TB TBW.

Un alt factor pe care l-ați putea folosi pentru a estima durata de viață a SSD-ului dvs. este orele MTBF (Mean Time Between Failures) furnizate de producător în fișa de specificații.

Cu toate acestea, nu prezice câte ore va dura SSD-ul dvs., dar vă va spune probabilitatea ca SSD-ul să funcționeze defectuos în perioada de garanție. De exemplu, dacă MTBF al SSD-ului tău este de 1 milion de ore, înseamnă că probabilitatea de defecțiune a acestuia este de 0,03% în anii de garanție, chiar dacă îl folosești cel puțin opt ore în fiecare zi, conform WePC . Cu alte cuvinte, cu cât orele MTBF sunt mai mari, cu atât este mai puțin probabil ca SSD-ul tău să funcționeze defectuos.

Dacă nu aveți fișa de specificații originală pentru a verifica garanția și orele MTBF, puteți utiliza CrystalDiskInfo pentru a găsi numărul de model al SSD-ului dumneavoastră. Numărul de model al SSD-ului dvs. este de obicei scris cu caractere aldine chiar deasupra detaliilor firmware -ului. Alternativ, dacă utilizați Windows, puteți face clic dreapta pe discul local, selectați Proprietăți și găsiți numărul de model al producătorului SSD-ului dvs. în Hardware.

Odată ce aveți numărul de model al producătorului SSD-ului dvs., îl puteți căuta pe Google și găsiți fișa cu specificații pentru a afla garanția și orele MTBF. Cu cât garanția producătorului și orele MTBF sunt mai lungi în fișa de specificații, cu atât durata de viață estimată a SSD-ului dvs. este mai lungă.

Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Maluma Review's Romania 2020 - 2023