Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
blackfriday
oferta
telefon

Cum sa cultivi castraveti exratimpurii

vineri, martie 17th, 2023 35 Facebook Twitter

Nota: . Votat de ori.

Cultivarea castraveților extratimpurii poate fi o modalitate excelentă de a avea legume proaspete și gustoase mai devreme decât de obicei.
Image: © maluma.ro
Echipa Maluma petrece multe ore testand si cercetand piata pentru tine. Dorim sa iti oferim cel mai bun produs, fiecare dintre produsele de mai jos sunt atent selectionate de catre echipa noastra. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Castraveții sunt una dintre cele mai populare legume de grădinărit,cum sa cultivi castravetii extratimpurii? Ușor de cultivat și produc recolte bogate într-un timp relativ scurt. Cultivarea castraveților extratimpurii este o modalitate excelentă de a avea legume proaspete înainte de sezonul principal de grădinărit. Iată un ghid complet pentru a cultiva castraveți extratimpurii:

Cum sa cultivi castraveti exratimpurii

Cultivarea castraveților extratimpurii poate fi o modalitate excelentă de a avea legume proaspete înainte de sezonul principal de grădinărit. Acest ghid complet vă oferă toate informațiile necesare pentru a obține o recoltă bogată de castraveți într-un timp relativ scurt. De la alegerea varietății potrivite, pregătirea solului și plantarea corectă, până la îngrijirea plantelor și controlul bolilor și dăunătorilor, acest text vă oferă toate sfaturile și trucurile pentru a avea succes în cultivarea castraveților extratimpurii. Urmați acest ghid pentru a obține recolte sănătoase și gustoase de castraveți, care să satisfacă gusturile dumneavoastră și ale familiei.

Cum sa cultivi castraveti exratimpurii


Iată un ghid complet pentru a începe:

  1. Alegeți o varietate de castraveți care este potrivită pentru cultivarea timpurie. Caută semințe de castraveți care au o perioadă de creștere scurtă și o rezistență ridicată la temperaturi mai scăzute.
  2. Pregătiți solul înainte de plantare. Castraveții preferă un sol bine drenat și bogat în nutrienți. Alegeți o locație în grădină care primește cel puțin 6 ore de lumina soarelui pe zi. Pentru a pregăti solul, săpați o adâncime de aproximativ 30 cm și adăugați compost sau îngrășăminte organice pentru a îmbunătăți fertilitatea solului.
  3. Plantarea. În regiunile cu climă temperată, semințele de castraveți pot fi plantate direct în grădină în luna aprilie sau mai. Dacă doriți să începeți mai devreme, puteți să plantați semințele în ghivece sau containere și să le mențineți în interior până când vremea se încălzește.
  4. Îngrijirea plantelor. Asigurați-vă că păstrați solul umed în timpul perioadei de germinare, dar nu udați prea mult. Când plantele au crescut suficient de mari, ar trebui să le legați de un suport, cum ar fi un zid sau un gard. Acest lucru va ajuta la evitarea încurcării frunzelor și la protejarea tulpinilor fragile împotriva ruperii. Îngrășați plantele o dată pe săptămână cu un îngrășământ organic pentru a stimula creșterea.
  5. Controlul bolilor și dăunătorilor. Castraveții pot fi vulnerabili la diverse boli și dăunători, cum ar fi mucegaiul, păduchii și gândacii de castraveți. Pentru a preveni apariția acestora, asigurați-vă că plantele sunt bine aerisite și evitați udarea frunzelor în timpul serii.
  6. Recoltarea. Castraveții extratimpurii ar trebui să fie gata pentru recoltare în aproximativ 50-60 de zile de la plantare. Când castraveții sunt mari și de culoare verde deschisă, tăiați-i cu un cuțit ascuțit și depoz
Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Maluma Review's Romania 2020 - 2023